HC Energie Karlovy Vary

Rytíři deklasovali karlovarské juniory šesti brankami

JUN: HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 1:6 (0:0, 1:2, 0:4)
Junioři nastoupili v sobotu odpoledne k zápasu s Kladnem, ve kterém byli považováni za favority. To se jim ale během zápasu nepodařilo potvrdit a po chybách v obraně nakonec svému soupeři podlehli vysoko 1:6. Po čtvrteční porážce s Plzní je to tak druhá prohra v řadě.
DHL extraliga juniorů, 4. kolo, so 12.9.2015
Karlovy Vary
Kladno
1:6
0:0, 1:2, 0:4
Branky a nahrávky: 21. Michálek (Beránek, Osmík) – 36. Patyk (Janeček, Hajný), 37. Miura (TS), 42. Patyk (Matula, Janeček), 43. Miura (Kružík), 53. Zelingr, 55. Miura (Hajný, Kružík). Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Fiala. Vyloučení: 6:12. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 150. Střely na branku: 42:33. Průběh utkání: 1:0, 1:6.
Karlovy Vary: Kuchař – Michálek "C", Rulík "A", Dudek, Weinhold, Pajk, Vodička – Beránek "A", Osmík, Vrána – Čejka, Janata, Davídek – Procházka, Tamáš, Svoboda – Hendrych, Babka, Hauzr
Kladno: Stahl – Matula "C", Potěchin, Chládek, Havelka, Zelingr – Miura, Kružík "A", Schildhabel – Janeček, Patyk, Hajný – Bláha, Hrabík, Keszci – Čermák, Kaprál, Pivovarči – Borkovec

Komentář k utkání

Hru odstartoval vyhraným vhazováním Martin Osmík, který se ihned hnal s pukem do soupeřovy branky, ale nedokázal svým bekhendem zakončit. V jedné z dalších akcí se snažil prosadit Jakub Dudek a vypálil střelu na branku hostů, kde byl ale připraven kladenský brankař David Stahl, který střelu zachytil. Brankář Rytířů se nenudil a počet střel na jeho branku byl v první třetině vysoký. I ze strany kladenských Rytířů padlo hodně šancí, které ale Středočeši nedokázali využít. Konec první třetiny byl z obou stran vyrovnaný.

Druhá třetina byla v podání energetiků ze začátku výborná. Hned ve 45. sekundě se po vyhraném vhazování od modré prosadil kapitán Energie Patrik Michálek - 1:0. Karlovarští si dlouho drželi svůj gólový náskok, v přesilovce 5 na 3 jej ale nedokázali navýšit. V druhé polovině třetiny pak srovnal kladenský Petr Patyk. Necelou minutu po kladenském gólu bylo navíc nařízeno trestné střílení, z něhož další gól do karlovarské brány zasadil Yuki Miura.

Do poslední třetiny vkročili Rytíři s gólovým náskokem. Hosté měli navíc hned na začátku k dispozici přesilovou hru, a to dokonce dvojitou, kterou využili ve svůj prospěch. Po krásné kombinaci vstřelil Petr Patyk další gól, při kterém neměl domácí brankař Ondřej Kuchař šanci zasáhnout, puk mířil přímo do horního rohu. Kladenští pak pokračovali v normální početní výhodě. I tu dokázali využít a v karlovarské brance přistál další gól, podruhé v utkání se trefil Yuki Miura, 4:1 pro Rytíře.

Domácí se snažili s utkáním ještě něco udělat, což se jim ale nedařilo. Hosté se dobře bránili a vyhazují kotouč mimo obranné pásmo. Martin Osmík tlačil puk do hostující branky a sekl při tom brankáře přes lapačku. To se hrubě nelíbilo Dominiku Havelkovi a s Osmíkem se začal prát. Po jednom z ubráněných oslabení se pak po špatné rozehrávce dostal k puku Matyáš Zelingr, který se vrátil z trestné lavice, ukořistil puk a svůj samostatný nájezd proměnil střelou mezi betony.

Další vyloučení na straně hostů ale Energii nepomohlo a domácí nedokázali početní výhodu využít. Hajný se pokusil zasadit puk do karlovarské brány, ale Kuchař betony puk pouze vyrazil k Yukimu Miurovi, který zkompletoval hattrick. Domácí se ale ani přes všechny obdržené góly nevzdávali a bojovali. Hosté ale chtěli zápas už jen v pohodě dohrát, což se jim povedlo a odvezli si z KV Arény 3 body.

Ohlasy trenérů

Jiří Žůrek (HC Energie Karlovy Vary): Utkání se hrubě nepovedlo hlavně v defenzivě, nebyli jsme dostatečně důrazní a šikovní před bránou. Náš výkon nebyl týmový tak, jak bychom si představovali. A právě díky tomu jsme prohráli tak vysoko. Slepené branky tomu také napomohly, ale hlavní problém bylo, že jsme nehráli týmově. Hráči se to snažili strhnout sami na sebe a to už se nám nedařilo vůbec.

Petr Tatíček (Rytíři Kladno): Utkání hodnotím velmi pozitivně, hlavně že jsme ubránili tolik oslabení. Samozřejmě také kladně hodnotím bojovnost a vysokou produktivitu v zakončení, kdy jsme vlastně téměř vše proměnili. Výborný výkon předvedl náš brankář, kterého musím takto pochválit. Vstřelili jsme slepené góly, které tomu úspěchu také napomohli.

Fotogalerie