HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Týden bohatý na góly

Gólově velice bohatý týden za sebou mají hokejisté karlovarských žákovských kategorií. Energetici však nestáli ve všech případech vždy na vítězné straně, ale bohužel i několikrát v roli poražených. Za zmínku stojí vysoké výhry hráčů šestých a osmých tříd, stejně tak i těch nejmenších hokejistů hrajících na malém kluzišti, nedařilo se naopak páťákům, kteří zapsali dvě vysoké porážky. Jednoznačným šlágrem tohoto týdne však bylo utkání mladších dorostenců na Kladně, kde karlovarští hokejisté podlehli v souboji o první místo svým vrstevníkům až po samostatných nájezdech. Všechny výsledky a stručné info o jednotlivých zápasech naleznete v našem článku.

Eliod Extraliga mladšího dorostu

8. kolo – 4. října

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:3sn (1:0, 1:0, 1:3)
Branky: Šik, Pištěk, Ptáček
Asistence: Křemen 3, Pištěk 2, Šik
Hosté neměli vůbec dobrý vstup do utkání a po dvou minutách prohrávali 0:1. Rychle inkasovaný gól jako varování nestačil a jejich výkon i nadále postrádal chuť a nadšení. V kabině o první přestávce trenéři hráčům řekli, že nepředvádí herní projev, kterým se tým chce prezentovat a výkon se musí změnit. Částečně se to povedlo, ale krátce před půlkou zápasu inkasovala Energie podruhé, což jí zase situaci ztížilo. Výrazné zlepšení se dostavilo ve třetí třetině, ve které energetici podali opravdu týmový výkon, kdy se jim podařilo utkání otočit na 3:2. Bohužel rozhodčí na konci třetí třetiny udělal chybu, kdy jednoznačně daroval soupeři vyrovnání po hybridním icingu, po kterém se nesprávně vhazovalo u karlovarské branky. Ale tak to je, každý někdy děláme chyby. Z pohledu trenérů obou týmu byla remíza po šedesáti minutách zasloužená. V samostatných nájezdech už byl soupeř šikovnější a získal bod na víc. „Chtěl bych pochválit hráče za odhodlanost, kterou otočili utkání ze stavu 0:2 na 3:2, ale na druhou stranu musí pro nás být ponaučení, že musíme podávat stabilní výkonnost po celé utkání,“ hodnotil zápas trenér Lukáš Lomický.

Žákovská liga starších žáků ročníku 2002

7. kolo – 28. září

HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
Branky: Matoušek, Remeš, Korčmaroš
Asistence: Ševčík, Binias, Sapoušek, Černý
Dva herně vyspělé týmy sehrály krásné utkání plné soubojů a brankových příležitostí. Bohužel karlovarští si kuriózně vstřelili tři vlastní branky a to rozhodlo utkání v jejich neprospěch. Za předvedenou hru patří oběma týmům pochvala.

8. kolo – 3. října

HC Energie Karlovy Vary - PZ Kladno 20:1 (6:0, 10:1, 4:0)
Branky: Matoušek 3, Remeš 3, Bílek 3, Pohanka 2, Sapoušek 2, Černý 2, Kosina, Ševčík, Vondráček Robin, Binias, Bokštefel
Asistence: Binias 4, Sapoušek 3, Bokštefel 3, Matoušek 2, Bílek, Remeš, Černý, Korčmaroš, Vondráček Robin, Hrůša, Pohanka
K utkání dorazil slabší soupeř z Kladna a na jeho hře to bylo znát. Domácí soupeře celé utkání jasně přehrávali, ve všech činnostech dominovali a Kladno si tak odvezlo z Karlových Varů debakl.

Žákovská liga mladších žáků ročníku 2004>/h3>

7. kolo – 28. září

HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 16:3 (5:1, 6:1, 5:1)
Branky: Czingel, Neubert, Voroščuk
Asistence: Sýkora 2, Czingel, Galla, Neubert
Hosté přijeli k utkání na Spartě bez několika klíčových hráčů a jejich výkon i předvedenou hru to velmi poznamenalo. Domácí převyšovali soupeře naprosto ve všech činnostech, kdy karlovarští kupili nesmyslné chyby a výsledkem nemohl být nic jiného, než pořádná gólová nadílka.

8. kolo – 3. října

HC Energie Karlovy Vary - PZ Kladno 11:3 (5:2, 3:1, 3:0)
Branky: Rymon 5, Czingel 2, Neubert 2, Dvořák, Voroščuk
Asistence: Sýkora 2, Bošek, Czingel, Dvořák, Galla
Po dlouhé době nastoupila karlovarská 04 k utkání v patnácti hráčích do pole a hned to na hře bylo znát. Hosty z Kladna pouštěli do zápasu prakticky jen vinou občasného polevení v aktivitě a po celý zápas kontrolovali výsledek, který nebyl vyšší jen vinou neproměňování šancí.

Žákovská liga starších žáků ročníků 2002/2003

4. kolo – 27. září

HC Energie Karlovy Vary (r.03) – HC Stadion Cheb (r.02/03) 11:3 (3:0, 4:1, 4:3)
Branky: Černý 7, Sapoušek 3, März
Asistence: Remeš 3, Černý, Vogel, Houdek, Michovský, Prošek
Proti silově výrazně vyspělejšímu soupeři si mladí energetici vedli po většinu utkání velice dobře. Zejména díky sedmi brankám Davida Černého vyhráli nakonec vyšším rozdílem.

Žákovská liga mladších žáků ročníků 2004/2005

4. kolo – 27. září

HC Energie Karlovy Vary (r.05) – HC Stadion Cheb (r.04/05) 2:9 (0:1, 1:6, 1:2)
Branky: Anton, Šuma
Už před zápasem bylo jasné, že v měření sil v průměru s o jeden až dva roky staršími hráči z Chebu nebudou mít karlovarští jednoduchou pozici. Přesto se soupeře nijak nezalekli a minimálně v úvodních deseti minutách hosty dostávali často pod tlak hlavně svou aktivitou a lepšími bruslařskými dovednostmi. Zkušenější chebští hráči však domácí převyšovali v taktice, což se projevilo na jejich častých samostatných únicích, kterými především ve druhé třetině navýšili své skóre.

5. kolo – 28. září

HC Tachov/M. Lázně (r.04/05) - HC Energie Karlovy Vary (r.05) 11:3 (3:1, 3:0, 5:2)
Branky: Šuma 2, Zich
Karlovarským utkání v Tachově příliš "nesedlo" a po celou dobu předváděli velmi nevyrovnaný výkon, kdy aktivitu střídala výrazná pasivita především vzhledem k obranným činnostem, čehož zvláště první útočná formace domácích, složená z hráčů ročníku 2004, dokázala využít.

Výsledky zápasů Krajské ligy 4. tříd v minihokeji

4. září

Pravá polovina
HC Energie Karlovy Vary - HC Baník Sokolov 28:1 (9:0, 9:0, 10:1)
Branky: Jelen 7, Příplata 5, David 3, Poler 3, Skuhravý 3, Gregor 2, Hlaváček 2, Sošnikov 2, Hynek.

Levá polovina
HC Energie Karlovy Vary - HC Baník Sokolov 26:11 (11:3, 6:5, 9:3)
Branky: Hruška 7, Mikeš 6, Poizl 3, Hes 2, Pastor 2, Teuchert 2, Vinr 2, Šuma, Zeman.