HC Energie Karlovy Vary

Musíme kvalitně bránit a proměňovat brejky, hlásí Tomáš Bulík

V nedělním utkání se domácím fanouškům poprvé představil i Tomáš Bulík, který do Karlových Varů přestoupil ze slovenské Žiliny. Proti Ševcům ze Zlína odehrál za Energii druhý zápas, který skončil prohrou i přes kvalitní výkon hráčů na ledě. „Nedali jsme ani jeden gól z brejku nebo přesilové hry,“ litoval po utkání třicetiletý útočník.

Tomáši, začátek sezony jste odehrál v Žilině, co bylo pro vás v Karlových Varech největší změnou?
Hra je rychlejší. Hráči jsou silnější na puku. Jsou zkušenější, ale snažil jsem se tomu přizpůsobit. Škoda, že první zápas jsme doma nevyhráli, ale věřím, že následující dva venku vyhrajeme.

Za Bílé Tygry Liberec jste v české extralize odehrál tři sezony, vidíte mezi oběma angažmá nějaká rozdíl?
Je to stejná liga. Co bylo, to bylo. Teď jsem tu, abych pomohl svými výkony Energii a abychom se zvedli v tabulce.

Jak se zrodil váš přestup do Energie?
Dostal jsem příležitost hrát v Žilině na otevřenou smlouvu. Já jsem chtěl hrát a pak mě oslovil pan Kverka. Byl jsem rád, že jsem mohl přijít.

Jakou úlohou v týmu jste byl od trenérů pověřen?
Vše se řeší postupně. Přijel jsem v pátek ráno. Vše bylo tak narychlo a průběžně se to měnilo. Když Radek Duda dostal trest do konce zápasu, hned jsem začal chodit na přesilovky.

Jaký je podle vás recept, aby tým začal sbírat body?
Musíme kvalitně bránit a z brejků dávat góly. V zápase proti Zlínu nám to nevyšlo. Nedali jsme ani jeden gól z brejku nebo přesilové hry. Usilovně budeme pracovat na zlepšení a doufám, že už to bude jen lepší. Musíme tyto šance proměňovat.

Jak jste byl přijat v kabině?
Vůbec nebyl problém. Spoluhráči jsou skvělí a pár jsem jich znal už z dřívější doby.

Co jste při svém prvním domácím utkání říkal na atmosféru a diváky?
Bylo jich asi trochu méně, vždyť jsme v tabulce dole. Ale věřím, že je svojí hrou přitáhneme. Když budeme bojovat a dáme do toho všechno, tak bude diváků určitě chodit více.

Děkuji za rozhovor!

Související články