HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka rozstřílela Kladno

JUN: HC Energie - Rytíři Kladno 7:1 (3:0, 1:1, 3:0)
Karlovarská juniorka si po dvou porážkách spravila chuť a v sobotním domácím utkání deklasovala kladenské Rytíře. Tři ze sedmi domácích branek vstřelil Jakub Vrána.
DHL extraliga juniorů, 14. kolo, so 17.10.2015
Karlovy Vary
Kladno
7:1
3:0, 1:1, 3:0
Branky a nahrávky: 14. Vrána (Nguyen, Michálek), 16. Vrána (Hauzr), 20. Weinhold (Zikmund), 21. Weinhold (Vrána, Hauzr), 41. Zikmund, 57. Vrána (Osmík, Zikmund), 58. Rulík (Čejka, Dudek) – 22. Miura (Bunda, Havlůj). Rozhodčí: Tomáš Zubzanda – Daniel Hynek, Štefan Belko. Vyloučení: 5:7, navíc hráčská lavice (KLA) do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 107. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1.
Karlovy Vary: Frček – Michálek, Weinhold, Dudek, Rulík (C), Pajk, Vodička – Hauzr, Osmík, Vrána, Čejka, Zikmund, Procházka, Babka, Nguyen, Tamáš
Kladno: Stahl (27. Jiroušek) – Bunda (C), Zelinger, Chládek, Potěchin, Havelka – Kružík, Havlůj, Miura, Bláha, Křepelka, Patyk, Hrabík, Čermák, Pivovarči, Borkovec, Krápal, Keszl

Komentář k utkání

První třetina začala pomalou hrou, která neseděla domácímu týmu, který lehce zaostával. Hra se vyvíjela spíše pro tým hostů. Vše však zlomil Jakub Vrána, který svojí střelou překvapil brankáře Davida Stahla, který neměl šanci puk zachytit. Karlovy Vary si tím dodaly energii a projevilo se to o dvě minuty později, když znovu Jakub Vrána vstřelil svůj druhý gól v utkání. Hosté však nic nevzdávali a pořád nastavovali vysoké tempo hry, kterým ohrožovali domácího brankáře Frčka, který odváděl kvalitní výkon. Čtrnáct vteřin před koncem první třetiny ještě vstřelil gól domácí Martin Weinhold.

Ve druhé třetině předváděly oba týmy lepší hru než v té první. Hned po jedenácti vteřinách se puku ujmul Martin Weinhold, který také vstřelil druhý gól v zápase. Hosté hned vzápětí snížili. V přesilové hře David Bunda a Petr Havlůj dokázali po kombinaci přihrát Yuki Miurovi, který překonal brankáře Frčka. Jinak se však hostům nedařila hra ve středním pásmu a udržení v pásmu útočném. Na obou stranách bylo vidět po dvou vyloučeních. Při oslabení předváděla Energie lepší výkon než Rytíři. Karlovarská Vlčí smečka si udržela svoje tempo hry a nepouštěla hosty k větší příležitosti vystřelit.

V první minutě třetí třetiny dokázal Ladislav Zikmund. překonat vystřídaného brankáře Jirouška. Na ledě se hrála velmi tvrdá hra a to se odrazilo na počtu trestných minut na obou stranách. Oba týmy podaly kvalitní výkon v oslabení. Definitivní zlom zápasu přišel při dvou minutové přesilovce 5 na 3, kdy dokázaly Karlovy Vary překonat brankáře Jirouška hned dvakrát. Nejdříve Jakub Vrána zakončil svůj hattrick důraznou hrou před bránou a poté se Adam Rulík přesnou střelou od modré trefil do horního růžku. Zápas se dohrál bez větších příležitostí na ledě a lépe pro domácí, kteří dokázali vstřelit hned sedm branek.

Ohlasy trenérů

Jiří Žůrek (HC Energie Karlovy Vary): Výsledek vypadal jednoznačně, ale určitě to bylo těžké utkání. Hlavně v první třetině, kdy jsme tlačili na kotouči a dostávali jsme se do šancí. V polovině druhé třetiny jsme měli problém s koncentrací. Kladno se nadechovalo a dalo nám gól, ale podržel nás brankář Frček. Ve třetí třetina rozhodla přesilovka 5 na 3. Naši hráči to odehráli takticky velmi dobře.

Fotogalerie