HC Energie Karlovy Vary

Haščák dlouhodobě zraněný, přichází Huna

Podle zprávy lékaře klubu si léčba zranění, které Marcel Haščák utrpěl v nedělním utkání s Plzní, vyžádá 2-3 měsíce, a trenéři s ním tak mohou počítat pravděpodobně až od února 2016. Na tuto zprávu vedení klubu reagovalo angažováním útočníka Rudolfa Huny. Rozhodnuto dále bylo o ukončení angažmá Ivana Rachůnka, jenž neuspěl v měsíční zkoušce. Na dalších změnách vedení pracuje.

O nepříjemném zranění jedné z opor informoval generální manažer klubu Miroslav Vaněk: „Marcel podstoupí v pondělí v Bratislavě operaci prsního svalu. Je to o to více nepříjemná zpráva tím, že v současné době byl naším nejlepším střelcem a po rozpačitém začátku se začínal dostávat do vynikající formy. Zkrátka štěstí nám v této sezoně zatím nepřeje.“

K A-týmu se ve středu připojí útočník Rudolf Huna, který v letošní sezoně působil v Popradu a během tří předchozích sezon působil ve Vítkovicích. Odsud a rovněž i ze slovenské reprezentace jej zná trenér Peter Oremus, na jehož doporučení pětatřicetiletý forvard přichází. „Rudolfa Hunu jsme angažovali především s cílem zlepšit střeleckou produktivitu našeho A-týmu a doufáme, že se mu to bude dařit. Jsme domluveni na spolupráci do 30. dubna 2016.“

Vedení klubu po konzultaci s trenéry dále rozhodlo, že u týmu nebude pokračovat útočník Ivan Rachůnek, jenž neuspěl na třicetidenní zkoušce.

V přípravě jsou dále změny v řadách mladých hráčů. „Nejsme spokojení s přístupem a výkonností dvou až tří hráčů. Nyní se rozhodujeme, kteří z nich si zahrají 1. ligu a naopak kterým našim hráčům z 1. ligy, dáme šanci,“ uvedl Miroslav Vaněk.

„Bylo také rozhodnuto, že A-tým je potřeba posílit ještě o 1-2 útočníky. Sportovní manažer a vedení klubu na tomto nyní intenzivně pracují. Doplnění bychom chtěli provést nejpozději během reprezentační přestávky. Na jejím začátku by se po zranění měl také vrátit Radek Duda. Poté už chceme tým stabilizovat, dát mu důvěru a pracovat s ním po zbytek sezony. Další zásahy do kádru už bychom chtěli provádět jen v naprosto výjimečných případech,“ uzavřel generální manažer informace o dění v klubu.