HC Energie Karlovy Vary

Po nezvládnutém úvodu nestačili junioři na Spartu

JUN: HC Energie - HC Sparta Praha 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
V sobotním utkání juniorské extraligy přivítali Karlovarští na svém ledě Spartu, která přijela se šňůrou šesti výher v řadě. V úvodní třetině ovládali led hosté, kteří v prostřední periodě zvýšili už na 3:0. Vlčí smečka se pokusila o obrat, Zikmund (na snímku) a Vrána svými brankami během 69 vteřin vrátili Energii na dostřel, bodovat se přesto domácím nakonec nepodařilo.
DHL extraliga juniorů, 18. kolo, so 31.10.2015
Karlovy Vary
Sparta
2:4
0:2, 2:1, 0:1
Branky a nahrávky: 30. Zikmund, 31. Vrána (Dudek, Davídek) – 3. Kulda (Jandus, Lojka), 16. Havel (Procházka, Pulkrab), 29. Havel (Procházka, Knobloch), 45. Pulkrab (Procházka, Zeleňák). Rozhodčí: Zubzanda – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:6, navíc Rulík (KVA) a Havel (SPA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 114. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
Karlovy Vary: Frček – Rulík (C), Weinhold, Dudek, Vodička, Pajk, Beer – Beránek, Zikmund, Hauzr, Čejka, Vrána, Davídek, Nguyen, Babka, Svoboda, Procházka, Hendrych
Sparta: Pírs – M. Jandus , Knobloch (C), Bednárik, Kadeřávek, Duben, Zeleňák – Krátký, T. Jandus, Michnáč, Lojka, Havel, Klindera, Györi, Kulda, Pulkrab, Hozák, Sladkovský, Procházka

Komentář k utkání

Od začátku první třetiny bylo vidět, že tým hostů oproti domácí Energii navrch. Oba týmy předváděly kvalitní hru před bránou a vykrývaly všechny střely a brankáři neměli větší problémy. Změna nastala v 8. minutě, kdy byl vyloučen Petr Vodička za hákování. V druhé polovině přesilové hry hostů se po krásné kombinaci dokázal prosadit Tomáš Kulda. Domácí se po pěti minutách hry znovu nechali vyloučit, toto oslabení ale přečkali. Hra se dále vyvíjela lépe pro hosty. Změna mohla nastat ve 13. minutě, kdy se domácí také dostali do přesilové hry, kterou však nedokázali proměnit. Pro domácí přišel další problém, když Jan Havel zvyšoval na 2:0. Ke konci třetiny se domácí celek snažil vzpamatovat ze dvou branek, které dostal.

Druhá třetina začala lépe ze strany domácího celku, což se projevilo vyloučením na straně Sparty. Hosté ale oslabení zvládli. Opticky se i v dalším průběhu více dařilo energetikům, změna skóre se přesto objevila na straně druhé, když Jan Havel dokázal již podruhé vstřelit gól. Rychlou odpovědí navázal domácí celek, když po necelé minutě proměnil Ladislav Zikmund samostatný únik. Po 69 vteřinách dokázal překonat brankáře Pírse i Jakub Vrána a rázem to opět bylo jen o branku. Na domácí Vlčí smečce byla vidět dravost po dalším gólu, Sparta však nic nevzdávala a dále hrála svoji hru. Skóre se nezměnilo ani při dvou hrách 4 na 4.

Ve třetí třetině byl k vidění nejzajímavější hokej z celého utkání. Domácí začali ještě větším tlakem než ze začátku třetiny předešlé. Energie ukazovala, že výkonem stačí na celek, který držel první příčku. Hosté i přes herní nejistotu dokázali vstřelit čtvrtou branku, když Marek Purkrab zakončil do prázdné brány. Domácí Energie byla ochromena a začala se dostavovat únava. Impulsem pro domácí byla rvačka mezi jejich kapitánem Adamem Rulíkem a Janem Havlem, který vstřelil v utkání dvě branky. Bitka dopadla lépe pro domácího Rulíka, který srazil Havla k zemi. Oba hráči byli vyloučeni na 5 minut a do konce utkání. Karlovarští se v dalším průběhu snažili konkurovat ale ani jednu z mnoha střela na brankáře Pírse nedokázali proměnit.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Dnes jsme utkání prohráli v první třetině, kdy jsme dobře nevstoupili do utkání. Chyběl nám pohyb a soupeř nás přehrával skoro ve všech činnostech. V kabině jsme si po první třetině vyříkali nějaké věci a poté jsme byli zbylé dvě třetiny konkurenceschopní. Podařilo se nám vstřelit branky a dostat se na kontakt. Bohužel jsme z několika dobrých příležitostí nedokázali vstřelit další branku a soupeř nás potrestal. Zkoušeli jsme ještě ke konci zkorigovat skóre, ale bohužel jsme na to neměli sílu. Za dvě třetiny jsme rádi za náš výkon, tak ale jak jsme hráli v první třetině, z toho se musíme poučit.

Darek Stránský (HC Sparta Praha): My jsme měli povedenou první třetinu, dostali jsme se do vedení a dokázali jsme pak zvýšit na 3:0. Potom jsme absolutně vypadli ze zápasu, soupeř byl aktivnější a lepší. Domácí dokázali snížit na 2:3 a pokračovali v nátlaku, měli šance na body a snažili se ze všech sil nás udolat. Ale i když to nebyl z naší strany nejlepší hokej, podařilo se nám dát čtvrtý gól a nedostat gól vyrovnávající.

Fotogalerie