HC Energie Karlovy Vary

Dorost v derby na Plzeň nestačil a prohrál o pět gólů

SD: HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929 1:6 (1:2, 0:2, 0:2)
Tohle staršímu dorostu nevyšlo. V západočeském derby s Plzní nestačili karlovarští mladíci na rozjetou Plzeň a poprvé v sezoně s neoblíbeným soupeřem padli. O jedinou branku domácího celku se postaral Milan Davídek (na snímku), který spolu s Ondřejem Pajkem v pátek hrál za juniorský tým v Pardubicích. Ani rychlý přesun dvou zkušených borců do Karlových Varů ale na výhru v derby nestačil.
Extraliga staršího dorostu, 20. kolo, so 14.11.2015, KV Aréna
Karlovy Vary
Plzeň
1:6
1:2, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 20. Davídek (Kurfürst, Klejna) – 8. Eret (Pour, Hanzlík), 14. Chalupa (Kodýtek, Rubner), 27. Roubal (Chalupa, Rubner), 39. Kvasnička (Váňa, Kovařík), 42. Kvasnička (Rubner), 59. Kodýtek (Pour, D. Roubal). Rozhodčí: Zubzanda - Schopf, Belko. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:2. Diváci: 112. Střely na branku: 28:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6.
Karlovy Vary: Beran (39. Grančarov) – Bernáth, Vápeník, Pajk, Přibyl, Pátek, Klejna, Štaif – Pastyřík (C), Davídek, Horký, Slabý, Bečka, Prošek, Hotěk, Kurfürst, Šála, Kaňkovský, Halberštát, Tlačil.
Plzeň: Krasanovský (Červenka) – Kvasnička, Kačena, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Čechura, Sedláček – Váňa, Rubner, Pour, Chalupa, Kodýtek (C), Eret, Straka, Roubal D., Kovařík, Penc, Hanzlík, Roubal J.

Komentář k utkání

Do utkání vstoupily oba celky velmi aktivně, avšak střelecky se lépe prosadili hostující indiáni z Plzně, kteří byli na kotouči velmi aktivní. V sedmé minutě padl první gól. Jeho střelcem byl Petr Eret, který si vyčkal na dobrou přihrávku před brankou a bez větších obtíží poslal puk do odkryté karlovarské branky. Domácím energetikům se nedařilo kombinovat v útočném pásmu, jelikož zde skvěle zapracovala plzeňská obrana. Přibližně o šest minut později jednobrankový náskok indiánů navýšil Matěj Chalupa, jenž prudkou střelou z pravého kruhu brankáře Berana překonal. Karlovarští měli k dispozici dvě přesilové hry, využít však dokázali až té poslední a to pouhou vteřinu před koncem třetiny! Gól karlovarské Energie vstřelil Milan Davídek, který se jako blesk z čirého nebe prosmýkl hostující obranou až z obranného pásma a poté, co překonal i jednoho obránce před Krasanovským úspěšně zakončil.

Ve druhé třetině byli na ledě výraznější hosté, kterým se opět podařilo změnit stav utkání. Domácí karlovarští dorostenci neměli díky obraně hostujícího týmu moc velkých šancí. Ve 26. minutě využili hosté přesilové hry. Autorem třetí branky se stal David Roubal, který z pravého kruhu dorážel na jednu ze střel. Hostující obrana byla velmi kvalitní. Ve 31. minutě se podařilo ze spárů plzeňské obrany uniknout Dominikovi Šálovi, jehož střela na Krasanovského nestačila. Na rozdíl od hostů se domácím využít přesilové hry nepodařilo. Ve 38. minutě, kdy se po odražení puku zpětně na kotouč dostali plzeňští indiáni si připsal gól David Kvasnička, který po pěkné kombinaci zavěsil puk pod víko Beranovy svatyně. Po této inkasované brance se domácí rozhodli vyměnit brankáře, a do hry tak místo Adama Berana nastoupil Filip Grančarov.

Poslední perioda opět patřila indiánům z Plzně, kteří ihned po minutě využili přesilové hry a navýšili své skóre. O pátou vstřelenou branku se postaral David Kvasnička, na jehož přesnou střelu karlovarský gólman Grančarov nestačil. Pět minut poté svou střelou rozezvučel prostory KV Areny Petr Kodýtek, který při úniku obranou natrefil pouze tyčku. V posledních deseti minutách se domácím dorostencům naskytly dvě přesilové hry, ale ani těch již nedokázali využít. V 58. minutě se podařilo zakončit plzeňskému kapitánovi Petru Kodýtkovi, jenž se k puku dostal při nepřehledné skrumáži před domácí brankou. Svou kvalitu potvrdil v závěru i hostující brankář Krasanovský, který všechny střely úspěšně chytal. Plzeňští dorostenci, tímto vítězstvím prodlužují svou sérii vyhraných utkání a domů si odvážejí další cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary):„Dnes se zápas těžko hodnotí. Soupeř potvrdil formu z předchozích kol. My jsme měli určitý plán - koncept do hry, který jsme vůbec nedodrželi. Soupeř v utkání dominoval, a myslím si, že to definitivně zlomila naše třetí inkasovaná branka, kdy soupeř využil přesilové hry, na kterou jsme se připravovali, ale nepohlídali jsme si ji tak, jak jsme měli. Poté na ledě existovalo pouze jedno mužstvo, a nám tak nezbývá nic jiného než soupeři pogratulovat k zaslouženému vítězství.“

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): „Ještě jsme letos nad Vary nevyhráli, a tak je pro nás dnešní výsledek dost cenný. Věděli jsme, že to bude těžký zápas, ale hráli jsme dobře a splnili jsme, co jsme měli. Měli jsme celkově lepší herní disciplínu. Naše hráče nutíme, aby hráli disciplinovaně, naplno, aby dobře bruslili a myslím si, že to je základ naší hry. První dvě derby jsme nehráli kompletní a navíc jsme v nich dělali dost individuálních chyb, kterým jsme se dnes vyhnuli. Ani v prvním zápase zde v KV Aréně jsme nehráli zle, udělali jsme ale hrubky a domácí nás za ně potrestali. Dnes jsme si to lépe pohlídali.“