HC Energie Karlovy Vary

Junioři po dvou porážkách opět zabrali

Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
V sobotním poledním utkání se hokejisté Vlčí smečky představili na ledě Hradce Králové a odvezli si z něj důležité 3 body. Domácí sice v úvodu šli do vedení, energetici však brankami Zikmunda, Beera (na snímku) a Svobody otočili skóre ve svůj prospěch a vítězství už si pohlídali.
DHL extraliga juniorů, 20. kolo, so 14.11.2015
Hr.Králové
Karlovy Vary
2:3
1:0, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: 15. Miškář (Hronek), 55. Orság (Miškář, Hronek) – 25. Zikmund (Hauzr), 47. Beer (Zikmund), 52. Svoboda (Hendrych). Rozhodčí: Battěk – Lučan, Kis. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 199. Střely na branku: 28:29. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.
Hr.Králové: F. Veselý – Hroudný, Lier, Košař, Bureš, Havránek, Hronek, E. Veselý – Zahradník, Malík, Hnik, Miškář, Drašnar, Krátoška, Hofman, Chalupa, Orság, Gančarčík, Pavlík.
Karlovy Vary: Frček – Michálek, Beer, Rulík, Dudek, Vodička, Weinhold – Nguyen, Zikmund, Svoboda, Čejka, Tamáš, Hauzr, Hendrych, Babka.

Komentář k utkání

Na začátku úvodní dvacetiminutovky se hra převážně přelévala mezi jednotlivými pásmy, ani jeden z týmů se nedokázal delší dobu udržet v útočné třetině, a střel bylo k vidění poskrovnu. Utkání se dostalo do tempa až s první přesilovkou zápasu, kterou si vyzkoušeli hosté a prověřili v ní gólmana Veselého.

Početní výhodu si posléze vyzkoušel i domácí Mountfield, ani on však svými pokusy soupeřova brankáře nepřekonal. V následujících minutách byl aktivnějším celkem tým Karlových Varů, který si pro Františka Veselého připravil několik nebezpečných pokusů, hradecký maskovaný muž však odolal.

Další karlovarská přesilovka už přinesla otevření skóre, to ale paradoxně nepřišlo z holí Západočechů. V patnácté minutě ujel ve vlastním oslabení po pravé straně kluziště Filip Hronek, přihrál na druhou stranu volnému Patriku Miškářovi, a nejproduktivnější hradecký hráč se svou střelou nemýlil.

Do druhé periody vstoupili i díky přesilovce aktivněji domácí, a hostující gólman Frček musel zasáhnout proti několika východočeským střelám. Po krosčeku Filipa Hronka následovala třetí karlovarská přesilovka utkání, jež ve své polovině přinesla vyrovnání skóre. Filip Hauzr našel před bránou svého spoluhráče Ladislava Zikmunda, a ten vstřelil první branku svého týmu – 1:1.

Skóre klání se mohlo záhy znovu měnit, jenže proti dobré kombinaci Hradeckých, kterou zakončoval střelou od modré čáry Nicolas Bureš, dokázal svým betonem zasáhnout Jakub Frček. V polovině zápasu přišlo po jedné velké šanci na obou koncích kluziště. Nejprve nedokázal Frčka propálit z úhlu Aleš Krátoška, o pár minut později zase vytáhl skvělý zákrok lapačkou proti střele z mezikruží Veselý.

A domácí brankář se činil i nadále, když znovu předvedl proti střele karlovarského hráče rychlý zákrok lapačkou. Čtyřicet sekund před druhou sirénou mohli hosté otočit skóre na svou stranu, Filip Hauzr však z bezprostřední blízkosti minul napůl odkrytou Veselého svatyni.

První významnější šanci třetí třetiny si připsal Tomáš Zahradník, jenž pálil z mezikruží, Frček však dokázal vytěsnit puk ramenem. V obrovské přesilovkové šanci se o dvě minuty později ocitl Tomáš Hofman, na něhož zívala poloprázdná brána. Východočeský útočník však ve slibné pozici minul.

Karlovarští po hradecké chybě na modré čáře už startovali do přečíslení dvou na jednoho, obránce Filip Hronek však výborným obranným zákrokem vypíchl kotouč. Západočechy však nic nemuselo mrzet, protože o chvíli později,v čase 46:04 se střelou o horní tyč prosadil Dominik Beer, a poslal svůj tým do jednogólového náskoku.

A v 52. minutě hosté své vedení ještě navýšili. Poté co Mountfield neproměnil několik vyložených šancí, se na druhé straně kluziště z protiútoku prosadil dorážkou Kamil Svoboda – 1:3. Hradečtí však nesložili zbraně. Při hře čtyři na čtyři přišla z levé strany přihrávka od Patrika Miškáře a Jakub Orság dokázal dostat kotouč za Frčkova záda – 2:3. Vyrovnávací branku se však Východočechům již vsítit nepodařilo, a tři body si tak připsaly Karlovy Vary.

Ohlasy trenérů

Aleš Krátoška (Mountfield HK): Z naší strany to byl špatný zápas, začali jsme hrát až posledních deset minut. Pro nás je utkání velkým zklamáním, protože jsme se na něj připravovali, ale bohužel jsme si dnes nezasloužili vyhrát. Myslím si, že rozhodla první a druhá třetina. Byli jsme málo důrazní, když jsme měli šanci, tak jsme se netlačili do brány, a také málo stříleli. Všechno tohle nahrálo tomu, že jsme prohráli.

Jiří Žůrek (HC Energie Karlovy Vary): V první řadě jsme rádi, že jsme v Hradci bodovali, a je o to lepší, že za tři body. Včera se nám totiž zápas vůbec nepodařil a těší mě, že si hráči vzali k srdci to, co jsme včera na ledě nedělali. Také jsem rád za velkou bojovnost a takticky splněné věci. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli. Podržel nás také gólman Frček, který byl základem našeho úspěchu.

Fotogalerie