HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci na ledě Chomutova neuspěli

SD: Piráti Chomutov - HC Energie 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
V rámci 21. kola NOEN Extraligy staršího dorostu se karlovarští energetici vypravili na led chomutovských pirátů. Hostům se od začátku zápasu příliš nedařilo. Střelecky se v každé třetině prosadil domácí soupeř. Utkání skončilo 3:1 pro Piráty, o jediný gól karlovarské Energie se postaral Radek Prošek (na snímku).
Extraliga staršího dorostu, 21. kolo, pá 20.11.2015, SD Aréna
Chomutov
Karlovy Vary
3:1
1:0, 1:0,1:1
Branky a nahrávky: 9. Kulich (Köver), 32. Polák (Buchtela, Hajič), 42. M.Svoboda (Hajič) – 55. Prošek (Slabý, Bečka). Rozhodčí:Tomáš Turčan – Radek Šulo, Tomáš Mareš. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0. Diváci: 125. Střely na branku: 34:21. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:1.
Chomutov: Pavlát (Běhula)- Buchtela, Procházka, Bukač, Novák D., Novák A., Smutný, Hajič – Köver, Polák, Kulich, Lauko, Chlán, Palička, Svoboda M., Stínil, Hřebíček, Dejmek, Svoboda J., Krivošík
Karlovy Vary: Grančarov (42.Kašpar) – Bernáth, Klejna, Vápeník, Hrůša, Pátek, Štaif – Bečka, Tlačil, Slabý, Pastyřík, Prošek, Horký, Chodounský, Hotěk, Kurfürst, Halberštát

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili Chomutovští velmi aktivně. Ihned po úvodním vhazování se přesunuli do obranného pásma hostující Energie, kterou z něj nepouštěli téměř vůbec. Když se karlovarští probojovali do útočného pásma, tak jen na chvíli. Chomutovská obrana potvrzovala své kvality a energetikům znemožňovala přihrávky. Grančarov měl plné ruce práce, jelikož střel domácích nebylo málo. V deváté minutě, když Jakub Köver projel přes všechny modré čáry a přihrál předem připravenému Jaroslavu Kulichovi, získal Chomutov jednobrankový náskok. V druhé polovině první periody jsme mohli zaznamenat spoustu dalších střel Pirátů. Ve třinácté minutě se do šance dostal Matěj Kurfürst, avšak domácí brankář Pavlát byl pozorný a střelu včas zastavil. Ke konci třetiny se únik z obranného pásma energetikům nedařil.

Během druhé třetiny byli na kotouči opět viditelnější domácí Piráti. Po začátečním buly ihned zaměstnal svou střelou lapačku karlovarského brankáře Grančarova Smutný. Hostujícím dorostencům domácí obrana blokovala přihrávky, a tak se nedostávali do mnoha šancí. Na Grančarova mířila jedna střela za druhou. Ve 25. minutě otestoval pozornost gólmana Pavláta karlovarský útočník Klejna, ale jeho střela na vyrovnání skóre nestačila.O pět minut později došlo k vyloučení jednoho z hostujících obránců, a to se Karlovým Varům stalo osudným. Piráti přesilové hry využili. Po pěkné kombinaci v útočném pásmu vymetl pravý roh Grančarovy svatyně Tomáš Polák. Karlovarští mohli dvoubrankový náskok chomutovských snížit, ale Pastyříkovu dorážku na jeho střelu odraženou od plexiskla rozhodčí neuznali, a namísto toho potrestali dvouminutovým trestem domácího brankáře. Této přesilové hry se energetikům využít nepodařilo.

I poslední třetina patřila Pirátům.Ve 41. minutě navýšil stav utkání na 3:0 Matyáš Svoboda, který se dokázal nejlépe zorientovat při nepřehledné skrumáži před brankou a úspěšně zakončil. Karlovy Vary se v zápětí rozhodly ke změně brankáře, a za Grančarova nastoupil Kašpar. V následujících minutách se energetikům na chvíli nabídla hra pět na tři, ale ani tu nedokázali zužitkovat. Kašpar byl pozorný a všechny střely likvidoval. Naopak na druhé straně se podařilo Radku Proškovi překonat Pavláta. Pět minut před koncem vstřelil jediný gól Karlových Varů, když se mu podařilo obelstít chomutovskou obranu a puk poslat do Pavlátem odkryté branky. V závěru se snažil prosadit ještě Michal Horký, ale tomu jeho klička nevyšla. Karlovarští energetici tedy z Chomutova odjeli bez bodu, a domácí Piráti se tak po delší době mohou radovat z cenných tří.