HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Rohan: Za gól jsem rád, ale hlavní jsou body

Nedělní utkání na ledě úřadujícího mistra Litvínova bylo pro karlovarské diváky lahodnou podívanou. Od začátku si energetici šli na Zimním stadionu Ivana Hlinky pro vítězství, to se nakonec povedlo díky čtyřem vstřeleným brankám. Celé skóre načal hned v první třetině v oslabení krásnou individuální akcí Tomáš Rohan (na snímku), který tak vstřelil svoji první letošní branku.

Tomáši, nakonec velmi povedené utkání, jak ho hodnotíte takto bezprostředně?
My jsme do Litvínova jeli bojovat o poslední místo, což bylo dost nepříjemné. Hráli jsme navíc venku, zápas to pro nás byl hodně těžký, ale nakonec jsme vybojovali hodně důležité tři body, což je opravdu paráda, že se to podařilo.

Hráli jste velmi dobře, až na začátek třetí třetiny, kdy vás soupeř zaskočil…
No, vedli jsme 2:0, což je vždycky příjemné vést o dva góly, máme takovou nějakou rezervu. Ale dostat gól takhle na začátku třetí třetiny bylo hodně nepříjemné, ale utkání jsme už zvládli, ubojovali a jak říkám, vezeme tři body, což je to nejdůležitější.

Svoji první letošní branku jste vstřelil v oslabení, byl to o to lepší pocit?
Já jsem tam čekal, že to ten hráč bude shazovat pod sebe, tak jsem to riskl. On mě trefil, podařilo se mi ujet rychle na bránu, a pak už jsem to jen trefil na bránu. Jsem za ni rád, ale tak hlavní je pro mě zisk tří bodů, což se podařilo.

V posledních zápasech jste dost vidět, dostáváte od trenéra více prostoru?
Řekl bych, že prostoru dostávám docela dost, hraju jak při klasické hře, tak dostávám šanci i v oslabeních, takže toho prostoru je poměrně dost. Jsem za to rád a věřím, že když budu pořádně makat, tak si to udržím, možná na tom budu pak ještě lépe.

Jak jste sám říkal, byl to souboj o poslední příčku. Bylo to asi náročné i na psychiku, že?
No, psychicky… Jak říkám, ve finále je to jenom sport, stávají se horší věci. Kdyby se prohrálo, tak se prostě prohrálo, ale my jsme naštěstí ty body vybojovali. Ale samozřejmě to není příjemné hrát o takové příčky, ten tlak tam na nás je.

Mezi zápasy máte dlouhou pauzu, hraje se opět až v pátek, vyhovuje vám to takto?
No, tak on v tom není ani tak rozdíl. Zítra akorát máme volno, jinak stále normálně trénujeme. Je tam více času se takhle připravit na soupeře, ale nějaká výhoda to není, nevýhoda také ne. Prostě je to tak dané a my se podle toho přizpůsobíme.

Související články

Reportáž | ne 29.11.2015

Energie vyloupila stadion Ivana Hlinky

Preview k zápasu | so 28.11.2015

Do Litvínova proti úřadujícímu mistrovi