HC Energie Karlovy Vary

Haščák už začal trénovat, v lednu si ale nezahraje

Prvotní prognózy uváděly, že útočník Marcel Haščák bude hokejové Energii chybět až půl roku. V utkání čtrnáctého kola, derby s Plzní, se dostal do šarvátky a po pádu na led si zranil prsní sval natolik, že musel podstoupit operaci.

Tento týden se už objevil na tréninku A-týmu v plné zbroji. „Marcel se dává od nějaké poloviny prosince kondičně dohromady. Má za sebou dva tréninky s mužstvem a samozřejmě, že nic nedělá naplno. Jeho zranění bylo natolik vážné, že jeho návrat očekáváme až začátkem března,“ říká asistent trenéra Karel Mlejnek.

Rehabilitace Marcela Haščáka probíhá překvapivě dobře a hlavně rychle. „Je možné, že naskočí dříve, ale také se může stát, že bude k dispozici až za delší dobu. Každopádně nechceme nic uspěchat,“ přidává Mlejnek.

Samotný hráč se cítí dobře, ale je si vědom určitých omezení. „Ještě mám nějaké potíže, ale už jsem začal střílet. Nemůžu zatím chodit do nějakých soubojů, ale pomalu vše překonávám,“ říká Haščák, na kterém bylo při tréninku vidět, že mu hokej velmi chyběl.

Po operaci však na samotnou hru musel zapomenout. „První měsíc a půl jsem jenom odpočíval. Nesměl jsme nic dělat a sval musel být v absolutním klidu. Jen jsem ležel a jsem moc rád, že už tuto dobu mám za sebou. Už konečně můžu bruslit nebo běhat,“ pokračuje.

„Trenéři se mi věnují a snažím se na sobě pracovat. Při tréninku na ledě dobře se cítím dobře, neznamená to však, že se budu cítit stejně při utkání. Myslím si, že kondici jsme od poloviny prosince už dohnal,“ uvedl útočník, který letos zasáhl do 14 utkání a vstřelil v nich 7 branek.

Kdy by se mohl objevit v sestavě, si Marcel nedovolí odhadnout. „To už je na lékařích. Oni rozhodnou, kdy budu v pořádku. Doktor, který měl operoval, mluvil o šesti měsících, ale to nevidím reálně. Podle mého to bude mnohem kratší. Lékaři si mysleli, že po třech měsících nezvednu ruku, ale už jsem jí začal cvičit. Udělám vše proto, abych naskočil do utkání co nejdříve,“ přeje si.

Do konce ledna jej ale fanoušci v zápasech jistě neuvidí. „Čeká mě magnetická rezonance 26. ledna, která ukáže, jak to vypadá. Pokud půjdu hrát, chci být zdráv na sto procent,“ dodává.