HC Energie Karlovy Vary

Juniorka nezvládla přestřelku s Třincem

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 3:6 (1:0, 0:3, 2:3)
Po třech poměrně úspěšných výjezdech se vrátila karlovarská juniorka zpět na domácí led, na kterém ji během dvou dnů čekají dvě rychlá utkání a pak už zase zápasy venku. Kratičkou domácí šňůru tak načala Vlčí smečka v pátek s třineckými Oceláři. Karlovy Vary sice dokázaly favorizovanému Třinci dlouho vzdorovat a po první třetině dokonce i vedly, ale ve druhém dějství hosté utkání strhli na sovu stranu a vedení už nepustili, ačkoli se ve třetí třetině roztrhl s brankami na obou stranách pytel. Divokou přestřelku tak nakonec ovládl Třinec 6:3 a odváží do Slezska z KV Areny plný počet bodů.
DHL extraliga juniorů, 33. kolo, pá 15.1.2016, KV Aréna
Karlovy Vary
Oceláři Třinec
3:6
1:0, 0:3, 2:3
Branky a nahrávky: 18. Hauzr, 46. Čejka (Svoboda), 49. Janata (Michálek) – 23. Kovařčík (Adámek, Jašek), 31. Jašek (Kovařčík), 37. Kovařčík (Lacka), 48. Kovařčík (Murín), 49. Roman (Hladoník, Lacka), 52. Jašek (Murín). Rozhodčí: Kostourek – Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 5:8. Využití: 3:3. Diváci: 91. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:6.
Karlovy Vary: Frček – Michálek "A", Weinhold, Rulík "C", Vodička, Pajk, Dudek, Beer – Nguyen, Zikmund "A", Vrána, Čejka, Janata, Svoboda, Babka, Davídek, Hauzr, Procházka Trenér: Jiří Žůrek
Oceláři Třinec: Fendrich (Loubal) – Stránský "C", Adámek, Roman, Bartko, Zahradníček "A", Doudera, Janiczek – M. Kovařčík, Murín, Jašek, Hrehořčák, Pala "A", Flok, O. Kovařčík, Hladoník, Lacka, Lorek Trenér: Václav Varaďa

Komentář k utkání

Daleko lépe začal výraznější Třinec, který karlovarskou obranu doslova roztáčel a vynutil si také první vyloučení na straně Západočechů. Domácí se tak do protiútoků dostávali jen sporadicky. Dvě velké šance měl například Adam Flok, který nejprve netrefil z velmi dobré pozice v mezikruží branku a podruhé nedokázal v přesilové hře jen těsně přehodit brankářův beton. Ale energetici dokázali udržet se soupeřem krok a nakonec využili právě jednoho ze svých brejků, kterých bylo v průběhu prvního dějství stále více. Po levé straně dokázal proklouznout rychlý Filip Hauzr, který ve finálové fázi od hrazení ještě hledal před brankou volného spoluhráče, ale jeho prudkou přihrávku nakonec srazil za záda svého gólmana jeden z bránících hráčů. A tak Energie odcházela po první siréně do šaten spokojenější.

Druhé dějství načala smečka podobně, jako tu předchozí vyloučením, avšak tentokrát už toho dokázali hosté využít. Střelou od modré rozhodil Frčka Adámek a odražený kotouč už neměl problém dostat do sítě Michal Kovařčík. Za zvýšeného tempa měl sice stále navrch Třinec, ale domácí byli tentokrát daleko konkurenceschopnější, než v předchozích částech. Platné jim to však nebylo ani trochu. Zhruba v polovině utkání totiž Michal Kovařčík našel před brankou Lukáše Jaška, který zavěsil puk přesně pod víko. Už o chvíli později mohl Jašek po chybě Frčka vedení ještě navýšit, ale nedokázal si ve vlastním oslabení zpracovat puk. Stále ještě v oslabení, avšak nyní při signalizované výhodě, již nic nezastavilo Ondřeje Kovařčíka, který perfektně zakončil individuální akci. Poté si sice museli Třinečtí odbránit další dvouminutové oslabení, ale v poklidu se přes něj přenesli a tentokrát odcházeli do šaten šťastnější oni.

Třinec ve třetí třetině maličko polevil, a dravější tým domácích měl tak navrch. Už brzy si dokonce vynutil také přesilovou hru, které však využít nedokázal. V páté minutě třetí třetiny, ale dokázal při rychlém brejku přízemní střelu zpoza kruhu dokonale zamířit k brankářově pravé tyči Michal Čejka. Na inkasování však dokázal Třinec rychle zareagovat, když se podařilo ve zmatku před brankou dotlačit puk za Frčkovy záda Ondřeji Kovařčíkovi. Situace na ledě se začínala poměrně vyostřovat a sudí musel už brzy poslat hostujícího hráče, čehož dokázala Energie využít dalším snížením, když puk dokázal usměrnit do sítě, díky dorážce, Jiří Janata.

Chvíli na to však podobná situace nastala také na druhé straně, a tak hosté po zásahu Michala Romana odskočili opět na rozdíl dvou branek. A to vše se odehrálo v rozmezí pouhých tří minut. A ani zdaleka nebyl ještě všemu konec.Ve třiapadesáté minutě se do protiútoku rozjeli přihrávající Murín a zakončující Lukáš Jašek, který tak společnými silami zvýšili už na 6:3 pro svůj tým. Čím více se blížil závěr, tím více se tlak Energie stupňoval, ale ani jedna z mnoha šancí energetiků se již neujala, a utkání se tak už beze změn dohrálo až do konce.

Ohlasy trenérů

Jiří Žůrek (HC Energie Karlovy Vary): Třinec hrál velmi aktivně a velmi dobře bruslil. My jsme měli problémy s rozehrávkou a posunutím puku přes střední pásmo. Dlouho jsme byli zavření v obranném pásmu, toho Třinec využil a dokázal dávat góly. My jsme nejvíce chybovali individuálně a z toho i plynula inkasovaná branka při vlastní přesilové hře. Špatně jsme pracovali s pukem a díky našim chybám Třinec nastřílel šest branek a zaslouženě vyhrál.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): V první třetině oba týmy předváděly skvělý hokej. Ve třetině druhé jsme byli o něco lepší a dokázali jsme vstřelit tři góly. I když jsme ve třetí třetině dokázali vstřelit gól, tak domácí dokázali ihned zareagovat a byli těžkými konkurenty. Z důvodu drobných individuálních chyb jsme dokázali odskočit o tři góly a po velmi vyhrocené třetí třetině vyhrát.

Fotogalerie