HC Energie Karlovy Vary

Martin Bartek: Máme stále na čem pracovat

Nejlepším hráčem Energie byl v nedělním domácím utkání s Litvínovem vyhlášen Martin Bartek. Slovenský ostrostřelec potvrdil, že gólem může skončit střela z každé pozice, a dvěma zásahy ve druhé třetině nasměroval svůj tým ke třem bodům.

Martine, co říkáte na zisk cenných tří bodů s Litvínovem?
Nám se v poslední době velmi nedaří a snažíme dostat ze dna tabulky. Na předkolo už moc nekoukáme, více se soustředíme na získání bodů před playout. Hráli jsme dobře, ale pořád tomu chybí trochu rozumu. Za stavu 4:2 bezhlavě napadáme, pustili jsme Litvínov do hry. Měli tři, čtyři přečíslení, a to jim nesmíme dovolit. Můžeme být rádi, že to takto skončilo.

Nakonec rozhodly vaše dva góly. Jak byste je popsal?
U prvního gólu mi to Jarda Kůs skvěle přihrál do tandemu a střela zpoza hráče se brankáři špatně chytá. Poslední dobou se mi daří dávat góly z pravé strany od brány. Já to tam vždy nahodím a šťastně kotouč někoho trefí. Pro nás šťastný gól, ale bereme ho. (smích)

Jak vám bylo v první minutě, kdy jste šli do zápasu se třemi prohrami v řadě, a ihned jste inkasovali?
Špatně. V posledních zápasech jsme venku tragičtí a dostáváme rychlý první gól. Nevím, jak bych to správně popsal. Pro nás jsou to dobré tři body, ale máme stále na čem pracovat.

Trenéři od začátku zápasu do branky postavili Vláďu Habala. Byl to podle vás pro mužstvo impuls?
Ani si nemyslím. To vyplynulo ze hry ve Vítkovicích. Tomáš neměl moc šťastné chvíle a Vláďa Habal odchytal vcelku dobré dvě třetiny a myslím, že měl právo jít do brány. Bylo to ve vůli trenérů a vyplatilo se.

Díky za rozhovor!

Související články