HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Projekt DTS U14 míří do svého letošního finále

Dlouhodobá turnajová soutěž výběrů hráčů do 14 let (DTS) se blíží do svého letošního finále a v boji o příčky nejvyšší nebudou ani letos chybět hráči karlovarské Energie. Těm se během tří turnajů odehraných v průběhu této sezóny podařilo nasbírat vůbec nejvíce bodů ze všech zúčastněných týmů a tak ve středu 16. března budou moci uspořádat závěrečné finálové klání čtyř nejlepších mužstev na vlastním ledě v souboji o celkové prvenství 5. ročníku této nadstavbové soutěže! Více o vyvrcholení celé soutěže a také kompletní informace o projektu DTS si můžete přečíst v našem článku.

Co je DTS?

Dlouhodobá turnajová soutěž (DTS) je projekt Českého svazu ledního hokeje, který si klade za cíl dosáhnout zvýšení počtu kvalitních utkání pro družstva, jenž jsou součástí programu Akademií ČSLH (případně i z klubů mimo projekt AČSLH, které vykazují výjimečně kvalitní práci s mládeží). V těchto družstvech se hráči připravují na přechod do výběrových družstev MD a potřebují zcela jednoznačně více náročných utkání, než kolik jich nabízí žákovská soutěž.

Organizace soutěže

Každé přihlášené družstvo se během celého soutěžního období sezóny (říjen 2015 až březen 2016) zúčastnilo 4 turnajů. Na každém z těchto 4 turnajů se každý střetl vždy se dvěma soupeři (s každým 2x20 minut čistého času). Z toho celkem 3x na turnaji o 3 účastnících v základní skupině a 1x v rámci závěrečného finálového turnaje (rozdělení dle celkového umístění v kvalifikační skupině). Každý účastník v rámci své skupiny opět uspořádá 1 miniturnaj a 2x vyjede k soupeřům.

Finálové turnaje (každý o 4 účastnících - dle umístění ve skupinách – systém nasazení o 1.-4.místo „všichni první+nejlepší druhý“, o 5.-8.místo „zbylí druzí + dva nejlepší třetí“, o 9.-12.místo „zbylý třetí + všichni čtvrtí“) se hrají formou semifinále/finále a o pořadí. Právo na uspořádání finálových turnajů má vždy ten klub, který měl v porovnání s ostatními účastníky daného turnaje nejlepší výsledky v základní skupině (nejvíce bodů, případně lepší brankový rozdíl, atd.)

Finálový turnaj - 16.3.2016 v Karlových Varech

Program turnaje

10:15 1. semifinále: KARLOVY VARY - SPARTA
12:00 2. semifinále: LITVÍNOV - JIHLAVA
13:45 o 3. místo: poražený 1.SF - poražený 2.SF
15:30 Finále: vítěz 1.SF - vítěz 2.SF

Hrací řád

  • Hrací doba - 2 x 20 minut čistého času, v případě nerozhodného stavu následují samostatné nájezdy
  • Tresty jako v utkání Žákovských lig

Další informace

Podrobné výsledky a statistiky kvalifikačních turnajů si můžete přečíst v tomto PDF dokumentu.

Kompletní propozice DTS k nahlédnutí ZDE

Další informace o mládežnických výběrech klubu naleznete v sekci KV výběry.