HC Energie Karlovy Vary

Baráž je jistotou, Energie zaznamenala sedmou porážku v řadě

HC Energie - HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:3, 1:0, 1:0)
Páteční střet s pardubickým Dynamem v rámci skupiny o umístění Karlovarským nevyšel. Domácí prohrávali už od dvacáté sekundy a v utkání se dlouho nemohli chytit. Pardubice si během první třetiny vytvořily dostatečný náskok, a ten pak v poklidu jistily. Dynamo tak Energii uštědřilo již sedmou porážku bez zisku jediného bodu v řadě a zároveň jí definitivně zajistilo účast v baráži.
Tipsport extraliga, OUT2, pá 11.3.2016
Karlovy Vary
Pardubice
2:3
0:3, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 25. Kůs (Sičák, M. Rohan), 47. Koblasa (Vrána) – 1. Sýkora, 5. Tomášek (Monja, Orsava), 15. Sýkora (Marcinko, Gregorc). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 1852. Střely na branku: 23:23. Zblokované střely: 13:4. Hity: 4:3. Vhazování: 33:31. Průběh utkání: 0:3, 2:3.
Karlovy Vary: Habal – Baránek, Benák, M. Rohan, Sičák, Bičánek "C", J. Tomeček, Weinhold – Rachůnek, Marosz, Svoboda – T. Rohan, Kůs, Bartek – Gorčík, Vachovec, Huna – Koblasa, Vrána, V. Tomeček. Trenér: Karel Mlejnek
Pardubice: Maxwell – Štajnoch, Gregorc, Ščotka, Čáslava, Bokroš, Havlík, Zdráhal – Sýkora, Redenbach, Marcinko – Monja, Nahodil, Orsava – Rapáč, Tomášek, Beran – Cetkovský, Kaut, Poulíček – Moučka. Trenér: Peter Draisaitl

Komentář k utkání

Pardubice začaly výborně. Trochu se štěstím puk za obranu dostal už při první akci Nahodil, jehož zasunutí ještě zabránil Habalův beton, kterým však brankář odrazil puk pouze k Petru Sýkorovi, který tvrdou ranou pod víko otevřel už po dvaceti vteřinách skóre. Dynamo pokračovalo i nadále v tempu. Domácí vůbec nestíhali a Habal se v brance musel neustále obracet. A už v páté minutě se hosté radovali znovu. Monja na sebe několika kličkami dokázal natáhnout hned čtyři protihráče včetně Habala a poté jen našel jednoduchou přihrávkou na druhé tyčce Davida Tomáška, který odkrytou síť hravě rozvlnil.

Několik málo domácích výpadů pak naznačilo náznak vzdoru v podání Energie, ale ten následně uťala třetí pardubická branka. Sudí nabídl hostům dvě po sobě jdoucí početní výhody, a to stačilo. Po nabídce Marcinka nezaváhal Petr Sýkora, který uspěl další tvrdou střelou do horní poloviny branky. Domácí se v závěru třetiny ještě snažili, ale snížení se už nedočkali.

Pardubice byly zpočátku prostřední periody opět aktivnější, ale tentokrát měli více štěstí domácí, když se v poslední sekundě početní výhody dokázal prosadit od modré čáry Jaroslav Kůs. Ve zbytku třetiny se toho příliš zajímavého neudálo. Domácí měli sice tentokrát navrch a soupeře tlačili, ale při zakončování byli bezzubí, a tak se již stav nezměnil.

Ve třetí třetině týmy navázaly na tempo z třetiny předcházející. Dlouho toho divákům příliš nenabízely, ale ještě v první polovině závěrečného dějství se dostali domácí s hosty do kontaktu. Koblasa vybojoval v rohu kluziště puk, narazil si s Vránou, který stál za brankou, čímž Maxwella úplně vyřadili za hry, a Petr Koblasa mohl na bližší tyči okamžitě zasunout puk do prázdné branky.

I nadále bylo na Energii jasně vidět, že chce s utkáním ještě něco udělat. Asi nejblíže byla k vyrovnání, když našel Svoboda v mezikruží naprosto volného Jana Tomečka, který orazítkoval tyč Maxwellovy svatyně. Už to vypadalo, že by se domácí mohli dočkat i vyrovnání, ale závěr ovlivnil faul Marosze, který prakticky znemožnil domácím zkusit power-play.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): První třetina byla špatná, neměli jsme vůbec pohyb a zmatkovali jsme v systému, který jsme chtěli hrát. Pozitivní je, že jsme to nezabalili. V dalším průběhu jsme se snažili s výsledkem něco udělat a hráli jsme agresivně, před koncem jsme dokonce nastřelili tyčku. Za ty dvě třetiny musíme kluky pochválit. Potřebujeme před baráží dát naši hru dohromady a toto by mohl být pozitivní krůček, abychom si zvedli sebevědomí.

Peter Draisaitl (HC Dynamo Pardubice): Měli jsme výborný začátek, napadalo nám to tam. Na můj vkus jsme pak výsledek 3:0 začali až moc bránit. Viděli jsme, že to není správná cesta, Vary díky naší pasivitě mohly otočit. V tomto nás obecně tlačí bota. Při našem vedení nehrajeme suverénně a tím dostáváme soupeře zpátky do zápasu.

Fotogalerie

Související články