HC Energie Karlovy Vary

Marek Baránek: Byl to pro mě emotivní zápas

Po osmizápasovém půstu dokázala Energie urvat alespoň bod v podkrušnohorském derby v Litvínově. Karlovarským se povedlo vstřelit první branku utkání, Verva ve druhé třetině srovnala výsledek a o vítězi rozhodovalo prodloužení, ve kterém byli úspěšnější domácí. „Hodně nás podržel Vláďa Habal, chytal výborně,“ pochválil po utkání svého spoluhráče mladý obránce Marek Baránek.

Marku, získali jste aspoň bod, dá se to brát jako úspěch?
Utkání se mi hodnotí hodně těžce. Ale musíme být rádi za každý bod, který urveme. Chceme získat nějaké body do té závěrečné části play-out. První branka nás rozhodně nabudila, jen škoda, že jsme žádnou další nepřidali. Šance jsme měli, ale nedokázali jsme je využít. Připravujeme se zápas od zápasu a musíme jít zase dál. V baráži půjde o hodně, bude to úplně něco jiného, než je play-out nebo základní část. Musíme se dobře připravit, získat nějaké sebevědomí do toho závěru.

Dokázali jste ubránit pětiminutové oslabení, to lze brát také jako dílčí úspěch...
Hodně nám pomohlo, že jsme to ubránili a neinkasovali jsme gól. Ale byl to smolný okamžik pro Jardu Kůse, který zápas už nedohrál. Hodně nám v tom oslabení pomohl Vláďa Habal, který celý zápas chytal výborně a podržel nás. Klobouk dolů před ním.

Celkově ale bylo na vaší straně až příliš vyloučení, že?
Já jsem byl dvakrát na trestné a z toho jednou to bylo úplně zbytečné. Říkali jsme si už v minulých zápasech takové věci, které se týkají vyloučení. V neděli proti Litvínovu jsme byli vyloučení asi desetkrát, dnes to bylo také tak vysoké číslo. Musíme se toho vyvarovat, může nás to následně stát důležité body.

Ve třetí třetině si Verva vytvořila velký tlak...
Posledních pět minut nás neskutečně točili. Měli jsme velké štěstí, že jsme neinkasovali gól, jinak bychom byli bez bodu. Obrovské poděkování patří Habimu, protože výborně chytal a hodně nám pomohl.

Prodloužení se hrálo jen 16 vteřin a bylo rozhodnuto..
Řekl bych, že jsme se nestačili pořádně rozkoukat. Pořádně jsem na led neviděl, ale nechali jsme tam volného Robina Hanzla a ten utkání rozhodl.

Vaším předchozím extraligovým klubem byl právě Litvínov, jaké byly vaše pocity?
Rivalitu jsem žádnou nepociťoval. Moc jsem se těšil, možná jsem byl trochu přemotivovaný a z toho vznikly mé fauly. Takové zápasy jsou pro mě emotivnější, než ostatní utkání.

Díky za rozhovor!

Související články