HC Energie Karlovy Vary

Radim Bičánek: Táhli jsme za jeden provaz

V úterní odvetě podkrušnohorského derby oplatila Energie soupeři nedělní porážku a zůstala v kontaktu se svými barážovými konkurenty. Velký podíl na domácím vítězství měl brankář Tomáš Závorka, který úspěšně čelil střelecké převaze Vervy. Slova chvály pro gólmanskou jedničku měl i kapitán Radim Bičánek.

Radime, podruhé jste v baráži vyhráli na domácím ledě. To je jistě povzbuzující.
Litvínov má velmi kvalitní mančaft, i když je v baráži. Loni se Verva stala mistrem a myslím, že většina kluků zde zůstala a tito hráči mají své kvality, které ukazují. Každý bod je velmi důležitý, ať vyhrajeme venku nebo doma, tak body mají stále stejnou hodnotu. Důležité taky je, že dnes jsme táhli za jeden provaz a hráli jsme jako tým. To bych chtěl hodně vyzdvihnout, hodně jsme se před zápasem hecovali. Potřebujeme takhle hrát v každém utkání. Jsme rádi, že jsme dokázali vyhrát domácí zápas i kvůli fanouškům, protože nás chodí stále podporovat a jsou s námi, a za to jsme jim moc vděční.

Dvě třetiny jste byli lepším týmem, ale ve třetí třetině se Litvínov dokázal vrátit do hry, když snížil na rozdíl jedné branky..
Samozřejmě to není vůbec příjemné. Člověk potom už ví, že přijde odvolání gólmana a bude nějaký tlak, ale naštěstí jsme své vedení dokázali udržet. Velké poděkování patří Závimu.

A proč se podle vás soupeř dostal na koně?
Neřekl bych, že jsme přímo zaspali, to úplně ne. Párkrát se nám nepodařilo vyhodit kotouč z obranné třetiny, přišla nějaká vyloučení, ale na to musíme nyní zapomenout. Pořád si říkáme, že musíme hrát disciplinovaně, ale stejně ty fauly přijdou. Litvínov to nedokázal potrestat, a to je pro nás jen dobře.

Co bylo podle vás v zápase tím klíčovým momentem?
Závi nás dnes hodně podržel a patří mu obrovské poděkování. Poměrně dobře jsme hráli v obraně, i když se nám začátek trochu nevydařil. Pokud hrajeme na domácím ledě, musíme být těmi, kdo vytváří tlak a drží pod ním soupeře.

Je za vámi první třetina baráže, jak prozatím hodnotíte vývoj celé skupiny?
Vůbec to není jednoduché. Je úplně jedno, jestli je tu někdo z první ligy nebo z extraligy, na tom vůbec nezáleží. Každý zápas se hraje na krev. Počítali jsme s tím, že baráž bude hodně vyrovnaná, což se i ukazuje. Co se týče bodů, tak jsme docela spokojení, ale musíme zapracovat na tom, aby se nám dařilo i ve venkovních utkáních. Abychom dovezli nějaké body i nyní z Jihlavy, která nás čeká v pátek.

Co od zápasu s Jihlavou očekáváte?
Bude to těžké utkání. Doma budou silnější, než byli u nás. Jistě je přijde podpořit hodně fanoušků, budou vyhecovaní. Musíme být připravení od úvodní buly. Myslím si, že to bude hodně náročné utkání.

Díky za rozhovor!

Související články