HC Energie Karlovy Vary

Na Slavii přímý souboj o druhé místo

Barážová tabulka už se pomalu začíná rýsovat a zdá se, že Litvínov si bez větších potíží už s předstihem kráčí za obhajobou extraligové příslušnosti a Jihlava své šance naopak začíná ztrácet. Největší bitva se tak odehrává o druhé postupové místo mezi Energií a Slavií. O bod má zatím navrch karlovarský celek, ale vše se může opět změnit už v pátek, kdy se proti sobě tyto celky postaví na ledové ploše pražského Edenu. Přímý souboj o průběžné druhé místo začíná už v 18:00, tak si jej rozhodně nenechte ujít.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

Po dobrém startu Slavia v baráži ztrácí

Slávisté nenačali baráž vůbec zle a v jednu chvíli dokonce celé tabulce vévodili a určitě tím všem dali jasně najevo, že to myslí s návratem do nejvyšší české soutěže opravdu velmi vážně. V poslední době se jí ale dařit přestalo a po třech porážkách v řadě klesla až na třetí místo, které ji již postup nezaručuje. V utkání s Energií na domácí půdě však bude jistě chtít vše napravit a po přímém souboji se vyšvihnout zpět na druhou příčku. Pro Pražany navíc mluví i aktuální bilance vzájemných utkání. V obou dvou totiž vyhrál domácí tým, ale Středočechům se v KV Areně podařilo ukořistit bod.

Nejdůležitějším členem slávistické sestavy je zatím brankář Hylák, který tým dokáže opravdu pevně podržet. Při skórování pak zase budou hosté spoléhat nejspíše na osvědčené borce, jako například Milan Mikulíka (4+3) a Davida Hrušku (1+6). V Edenu však není radno podcenit kterýkoli článek domácí sestavy.

Tabulka baráže po 7. kole

Související články