HC Energie Karlovy Vary

Václav Skuhravý velí: Chceme rozhodnout už v Jihlavě

Pět bodů náskoku a dva poslední zápasy, taková je situace po úterním zápase s Litvínovem. I předposlední domácí utkání energetici vyhráli, ačkoliv to s Vervou byla trochu přestřelka. Vše je ale nyní jasné, karlovarští hokejisté v pátek pojedou do Jihlavy s jediným cílem, vyhrát a rozhodnout. "Musíme jet do Jihlavy s tím, že tam chceme rozhodnout a opravdu se pokusit vyhrát, abychom měli klid," velí Václav Skuhravý.

Litvínov měl před zápasem již jistou záchranu, projevilo se to nějak?
Projevilo se to tím, že jim nepřijeli asi čtyři hráči základní sestavy, hráli mladší kluci, které zkoušejí asi na další sezonu, nebo jim jen dali příležitost. Ti to nevypustili, hráli dobře. Myslím si, že zápas měl tempo. Bylo dobré, že se nám podařilo dát v první třetině tři góly, pak jsme si to vedení drželi po celý zápas a kontrolovali jsme ho.

Jaká jste měli od tohoto utkání očekávání?
Očekávali jsme, že bude takový, jaký nakonec byl, nahoru a dolu z obou stran. Bál jsem se toho, aby to z naší strany nebylo nervózní. Bylo dobré, že jsme ze začátku měli tlak a docela dost přesilovek, pak se za celý zápas nevylučovalo, až ve třetí třetině šel jeden od nás. Že jsme nebyli moc vylučováni, byl rozhodující faktor, jelikož Litvínov má velmi dobré přesilovky.

Dá se říct, že jste si vedení v poklidu pohlídali?
Nevím, jestli v poklidu, vedli jsme 3:1 a pak jsme zase dostali. Dali jsme dva rychlé góly, ale dostali jsme zbytečně na 5:3. Když jsme šli do třetí třetiny, tak jsme si řekli, že to ubráníme, počkáme si na ně ve středním pásmu. To si myslím, že jsme dělali a do vyložených šancí jsme je již nepustili.

Na karlovarské straně jediný vyloučený hráč, vyplynulo to z průběhu hry?
Když jsme hráli doma s Litvínovem, tak jsme měli asi jen tři vyloučení, když jsme hráli u nich, tak jich bylo asi osm a to se nám vymstilo, protože Litvínov má dobré přesilovky, takže jsme si řekli, že musíme hrát hlavně čistě a bez vyloučení.

Po výhře Jihlavy nad Slavií máte k dobru 5 bodů, je už dobojováno?
Dobojováno určitě ještě není, my musíme vyhrát jeden z těch dvou zápasů, které nás čekají. Nejlepší by bylo, kdyby se nám to povedlo hned v pátek v Jihlavě.

Budete nyní vnímat nějaký tlak s ohledem na to, že už v pátek se může rozhodnout?
Nevím, jak ostatní, ale já asi ne. Bude to stejné jako když zápas, tlak je v baráži v každém zápase, takže já si myslím, že je tlak v každém zápase stejný.

Přeci jen se vám asi nyní trochu ulevilo, když vám k jistotě stačí získat dva body?
Ne, my musíme jet do Jihlavy s tím, že tam chceme rozhodnout a opravdu se pokusit vyhrát, abychom měli klid. Nechat to na poslední zápas by nebylo moc dobré.