HC Energie Karlovy Vary

Michal Vachovec: Do posledního zápasu půjdeme naplno

V předposledním kole ve skupině o udržení jsou již určení vítězi, kterými je Litvínov a karlovarská Energie. O Karlových Varech se rozhodlo v zápase proti jihlavské Dukle. Karlovarští nastříleli na venkovním stadionu šest branek, a tak mohou slavit extraligovou příslušnost. U jedné z branek si zapsal asistenci Michal Vachovec.

Michale, podařilo se vám udržet extraligu, muselo se vám hodně ulevit...
Ano, v tom máte rozhodně pravdu. Ze začátku baráže se nám dařila jen domácí utkání a venku to nešlo. V pátek jsme chtěli do zápasu dát všechno, chtěli jsme tři body. Kdyby se nám nepodařilo vyhrát na Slavii a teď, tak by se možná rozhodovalo až v neděli a byli bychom nervózní. Teď můžeme jít do dalšího zápasu s čistou hlavou.

Panovala v kabině nervozita před utkáním?
Ani moc ne, věřili jsme, že vyhrajeme a extraliga zůstane v Karlových Varech. Byl to náš cíl, za kterým jsme si jednoznačně šli.

Sledovali jste průběh utkání na ledě Slavie?
Ne, páteční zápas jsme měli ve svých rukách a záleželo nám jen na našem zápase. Je možné, že kdyby výsledek vypadal jinak, vyhrávali bychom o branku, tak bychom průběh utkání sledovali. Ale jsme rádi, že jsme dokázali vstřelit šest branek a nemuseli jsme se nervovat nad tím, jak hraje Slavia s Litvínovem.

Jste rádi, že se rozhodlo už v pátek a nemusíte být pod tlakem do neděle?
Rozhodně ano. Kdyby se rozhodovalo v neděli, tak bychom byli jistě nervózní, teď už můžeme hrát ve větší pohodě, než doposud. Do posledního zápasu půjdeme naplno, protože budeme hrát doma, takže se chceme odvděčit fanouškům za to, jak nás podporovali celou sezonu. I v pátek dorazil do Jihlavy hlouček fanoušků, byli slyšet, podporovali nás, na konci jsme jim i děkovali. Byli super.

Když to tak vezmeme, proč se vám takto nedařilo už od začátku sezóny?
Vůbec netuším, ani se k tomu vracet nechci. Jsme rádi, že jsme uhráli extraligu, to je teď nejdůležitější. To, co se stalo během sezony, už nedokážeme vrátit. Všechno nakonec dopadlo dobře, extraligová licence zůstala v Karlových Varech.

Děkuji za rozhovor!

Související články