HC Energie Karlovy Vary

Letní přípravu A-mužstva povede duo Antonik – Kverka

Krátce před započetím letní přípravy A-týmu se možstvo pomalu sestavuje, zatím však zůstávají některé pozice otevřené. Před zapojením hlavního trenéra povedou energetiky v přípravě dočasně trenéři Mikuláš Antonik, Pavel Knežický a Jaromír Kverka st., hlavní kouč se poté připojí k týmu 18. července, na obsazení této pozice se neustále pracuje. Menší změnou v kádru je poté odchod dvou hráčů na hostování, a to Jaromíra Kverky ml. a Ladislava Zikmunda.

Letní příprava pod vedením Antonika, Kněžického a Kverky

Na pondělním zasedání vedení klubu bylo rozhodnuto, že letní přípravu na sezonu 2016/2017 povedou Mikuláš Antonik a Pavel Kněžický, společně s nimi pak i Jaromír Kverka st. “Všichni tři trenéři zahájí s týmem přípravu 23. května, jejíž první část končí 1. července. Od 18. července se poté bude v letní přípravě pokračovat, po necelém týdnu by měl následně A-tým nastoupit na led,“ okomentoval vzniklou situaci generální manažer týmu Miroslav Vaněk.

“Jaromír Kverka st. zároveň bude i nadále vykonávat funkci sportovního manažera a připravovat personální obsazení A-mužstva pro nadcházející sezonu,“ doplnil Miroslav Vaněk. “Na obsazení postu hlavního trenéra vedení klubu nadále pracuje s tím, že by se hlavní trenér měl připojit k týmu ve druhé části přípravy na sezonu, kdy se tým sejde po letní dovolené. Mikuláš Antonik se přesune na post asistenta trenéra, Pavel Kněžický zůstane nadále trenérem brankařů, Jaromír Kverka st. se poté bude věnovat již pouze funkci sportovního manažera,“ dodává generální manažer.

Kverka, Zikmund a Běhal do WSM Ligy

“Na pondělním zasedání bylo dále rozhodnuto o několika hráčích. Jaromír Kverka ml. odchází na celou sezonu na hostování do pražské Slavie. Ladislav Zikmund bude hostovat na Kladně, kde již začal s týmem letní přípravu, a Jiří Běhal, který již v loňské sezoně působil v Přerově, bude za Zubry nastupovat i v letošní sezoně,“ dodal na závěr generální manažer Miroslav Vaněk.