HC Energie Karlovy Vary

Rostislav Marosz přestupuje do Třince

Karlovarský kádr opouští druhý nejproduktivnější hráč uplynulé sezony Rostislav Marosz. Po dohodě vedení klubů přestupuje pětadvacetiletý útočník do svého mateřského celku HC Oceláři Třinec. Během 65 zápasů posbíral Rostislav Marosz celkem 47 bodů za 16 branek a 31 asistencí.

Rostislav Marosz byl sice v uplynulé sezoně druhým nejproduktivnějším energetikem, pro další sezonu se s ním již ale nepočítá, a po vzájemné dohodě se tak navrací do svého mateřského klubu, kterým jsou HC Oceláři Třinec. „Rosťa Marosz odehrál v Karlových Varech dobrou sezonu, nicméně jsme se rozhodli budovat a sestavovat mužstvo pro sezónu 2016/2017 na základě jiných principů a jiných kritérií kladených na hráče. Do této koncepce Rosťa Marosz bohužel nezapadá,“ okomentoval vzniklou situaci generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Sportovní manažer pan Jaromír Kverka st. ve spolupráci s vedením klubu intenzivně pracuje na hráčském kádru pro sezonu 2016/2017. Základní kostra týmu je vytvořena z hráčů, kteří v Karlových Varech mají pro příští rok platnou smlouvu – viz Informace o přípravách na sezonu 2016/17. Kádr by měl být postupně doplněn ještě o cca 6 – 8 hráčů.

Rostislavu Maroszovi děkujeme za práci, kterou v Karlových Varech odvedl, výrazně se podílel na záchraně extraligy pro příští sezonu. Přejeme hodně štěstí!