HC Energie Karlovy Vary

Legenda našeho klubu Josef Koller slaví krásných 89 let

Úctyhodného věku se ve čtvrtek 9. června dožívá jedna z legend karlovarského hokeje pan Josef Koller. Rodák ze středočeské Roudnice nad Labem do K. Varů přišel v roce 1951 po ukončení základní vojenské služby v armádním sportovním klubu ATK Praha a posílil tehdejší karlovarskou Slavii, která postoupila do nejvyšší soutěže, a v lázeňském městě zůstal dodnes.

Josef Koller je historicky prvním hráčem, který vstřelil branku našeho klubu v nejvyšší soutěži a odehrál všech pět sezon v nejvyšší soutěži, ve kterých náš klub hrál v letech 1951 - 1955. Po ukončení hráčské kariéry se dal na trenérskou dráhu, především v K. Varech ale i mimo ně. V sedmdesátých letech minulého století vedl Litvínov, nebo rakouské národní mužstvo. V současné době p. Koller žije v karlovarské části Tuhnice. Poslední dobou jej trápí zdravotní problémy a na zápasy už tak často nedochází, ale o dění v klubu se stále velmi zajímá.

Vedení klubu, všichni zaměstnanci, hráči a trenéři a věříme, že i fanoušci, přejí panu Kollerovi pevné zdraví do dalších let a těšíme se na setkání při mistrovských zápasech.

Podrobnější představení Josefa Kollera v klubové Síni slávy si můžete přečíst zde.