HC Energie Karlovy Vary

Energetici bojovali, fotbalistům Chyše ale podlehli

Čtvrteční odpoledne si energetici stejně jako před týdnem zpestřili fotbalovým utkáním, tentokráte zavítali na zelený pažit Sokolu Chyše. Celek, který čerstvě postoupil do krajského přeboru, dělal od začátku energetikům problémy, avšak díky střeleckému štěstí Marka Švece dokázali hokejisté držet krok, rozhodlo se až v posledních minutách.

TJ Sokol Chyše – HC Energie Karlovy Vary 4:3 (2:1)
Branky: 9. Lábr, 35. Lábr (p), 46. Lábr, 81. Burda – 45. Švec, 56. Švec (p), 61. Švec

Sestava TJ Sokol Chyše: T. Chára – Hanzlíček, Záluský, Kadlec - Tichý – J. Chára, Bouška, Pašek, Váňa – Lábr, Krejčí. Náhradníci: Dvořák, Molnár, Šenkýř, Ryk, Kubinec, Burda, Adam, Laurich, Smolík, Korec.

Sestava HC Energie: Honzík – Rachůnek, Šimek, Flek, Švec, Gorčík, Baránek, Gríger, Kvapil, Závorka, Šafář. Náhradníci: Rulík, Weinhold, Kuchař.

Když energetici hráli minulý týden v Jáchymově, trápil je déšť. Tentokrát by za pár kapek vody dali nejspíše i svoji měsíční výplatu, při zápase v Chyši je totiž po celé odpoledne spalovalo ostré a velmi silné slunce, kterého si neudělalo ani kratinkou přestávku. Na zúčastněných to bylo poznat již při rozcvičení, které jim dalo pořádně zabrat.

Domácí fotbalisté byli kvalitativně na zcela jiné úrovni, ačkoliv byl jejich tým namíchán z mužů a dorostenců, hokejisty chvílemi opravdu školili. Na domácí straně se činil především Jaroslav Lábr, který hned z kraje poslal Sokol do vedení. Energetici promarnili hned několik šancí, což je později mrzelo, jelikož Jaroslav Lábr poté přidal druhou branku. Na karlovarské straně se ale poštěstilo Marku Švecovi, který do poločasu alespoň zkorigoval skóre.

Sotva rozhodčí odpískal začátek druhé půle, opět musel David Honzík lovit balon ze sítě. No a kdo se prosadil tentokrát? Nikdo jiný než domácí kanonýr Jaroslav Lábr, který tak dovršil hattrick. Po hodině hry ale přišla pětiminutovka energetiků, i když spíše jen jednoho z nich. Z penalty se podařilo snížit Marku Švecovi a o pět minut později povedenou střelou dokonal Marek Švec hattrick. Když už to vypadalo, že zápas stejně jako v Jáchymově skončí remízou, vzal osud do rukou Jan Burda a přiřkl domácímu celku vítězství.

Neskutečně vyčerpávající utkání tak skončilo výhrou domácího celku o jednu branku, avšak všichni hráči odcházeli ze hřiště spokojeni. Po zápase samozřejmě následovala autogramiáda, na kterou si našlo cestu několik desítek diváků. Pochvalu si samozřejmě opět zaslouží i početná skupinka karlovarský fanoušků, která přicestovala do Chyše a pod pražícím sluncem po téměř celé utkání hokejisty podporovala.