HC Energie Karlovy Vary

Habal uspěl na zkoušce, Energie vítá nové tváře

Brankář Vladislav Habal uspěl na již dříve avizované zkoušce v Košicích, a po dohodě obou klubů tak v týmu předního účastníka slovenské extraligy stráví celou sezonu. Brankoviště karlovarského A-týmu bude hájit trojice Závorka – Honzík – Kuchař. Klub dále pro sezonu 2016/17 získal obránce Tomáše Dujsíka a Petra Šidlíka a útočníky Denise Kindla a Petra Stloukala.

„Všichni hráči se k našemu A-týmu připojí 18. července, kdy vyjedeme na led. Smlouvy podepsali do 30. dubna 2017. Dle klauzule v jejich smlouvách je však transakce platná pouze v případě, že se v Karlových Varech bude hrát extraliga. Jde o mladé hráče, kteří zapadají do filosofie sestavování týmu pro novou sezonu. Všichni chtějí dokázat, že do extraligy patří,“ uvedl na adresu nováčků generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Tomáš Dujsík, obránce, 3. 11. 1992

Tomáš Dujsík je brněnským rodákem. Extraligový debut si odbyl čtyři dny po Štědrém dni v roce 2012, kdy Kometa prohrála v Plzni 3:1. Ve své první sezóně mezi extraligovými muži vytvořil téměř ideální dvojici se jmenovcem, ostříleným mazákem, Tomášem Žižkou. O rok později si jej pod patronát vzal další zkušený bek Jan Hanzlík.

Cestu do A-týmu si mladý obránce vybojoval poctivou prací, za kterou byl již předtím v juniorce Komety odměněn, když se stal kapitánem družstva. Právě juniorském výběru zažil svůj první úspěch kariéry, když v sezoně 2011/12 slavil juniorské extraligové stříbro. V hlavním týmu Komety získal dvě stříbra a jeden bronz. Především na sezonu 2014/2015 nikdy nezapomene, v ní se totiž dočkal prvních gólů v extraligové kariéře. O rok později jej provázalo časté zranění, skoro půl roku nehrál a do formy se tak dostával na farmě v prvoligovém Přerově. V Kometě stihl v sezóně 2015/2016 pouze 18 zápasů.

Profil Tomáše Dujsíka na Eurohockey.com

Petr Šidlík, obránce, 18. 1. 1994

Dvaadvacetiletý Petr Šidlík není v Karlových Varech neznámou tváří, do deseti extraligových utkání zde naskočil už v sezoně 2014/15. Je rodákem i odchovancem Jihlavy, prošel všemi mládežnickými reprezentacemi, na MS U18 a MS U20 byl dokonce kapitánem českého výběru. Tři sezony odehrál v kanadské juniorské soutěži QMJHL v týmu Victoriaville Tigres. V uplynulém ročníku 2015/16 oblékal dres Pirátů Chomutov včetně šesti zápasů play-off.

Profil Petra Šidlíka na Eurohockey.com

Denis Kindl, útočník, 4. 8. 1992

Rodák ze Šumperka působil do léta 2009 v mládeži Pardubic, kde nastřádal ve své nejlepší sezoně (2007/08) 51 bodů ve 35 zápasech dorostenecké a 10 bodů v 15 zápasech juniorské extraligy. Od roku 2009 působil tři sezóny v zámoří, kde oblékal dres postupně Gatineau, Montrealu a Cape Bretonu v kanadské juniorské soutěži QMJHL. Je také účastníkem MS do 18 let v roce 2010. Českou nejvyšší soutěž mužů si poprvé vyzkoušel v Třinci, kde také vstřelil svou první extraligovou branku. V uplynulé sezoně působil i v dresu Kladna, kde v základní části nasbíral 38 kanadských bodů.

Profil Denise Kindla na Eurohockey.com

Petr Stloukal, útočník, 18. 6. 1993

Petr Stloukal je synem hokejového trenéra Martina Stloukala, který několik let působil ve Znojmě. Petr se narodil v Brně, hokejově jej však vychoval opavský Slezan. Od dorosteneckého věku je velkým cestovatelem, postupně si vyzkoušel angažmá ve Finsku, USA a na Slovensku. Neminuly jej ani pozvánky do mládežnických reprezentací, ačkoli na žádný z šampionátů se neprobojoval. Do Karlových Varů přichází po sezoně ve slovenské Nitře, se kterou si zahrál i hokejovou ligu mistrů.

Profil Petra Stloukala na Eurohockey.com