HC Energie Karlovy Vary

Energie míří na Slavii, již zná dobře z baráže

Hokejisté karlovarské Energie se tvrdě připravují na novou sezonu. V prvním přípravném klání zvítězili svěřenci trenéra Tlačila 5:2 na Kladně. Ve čtvrtek je čeká další prověrka, tentokrát se Slavií, kterou Energie pamatuje z poslední baráže o extraligu. Zápas startuje v 17:30.

Vítězná premiéra

Po měsících tvrdého tréninku na suchu a ledě si hokejisté karlovarské Energie v úterý konečně zkusili zápasové tempo. Představili se na ledě ambiciózního Kladna, které bude rozhodně patřit k největším favoritům WSM ligy. Rytíři nastoupili v plné sestavě. Proti Karlovým Varům se po ledě proháněli taková esa jako Burger, Ton, Tenkrát či Ptáček. Na vítězství to však nestačilo. Energetici zvítězili poměrem 5:2 a mohou být se svou premiérou spokojeni. Zatímco před loňskou sezonou nevyhrála Energie jediný přípravný zápas, letos se radovala hned na první pokus.

Výsledky nejsou na prvním místě

Euforii však krotil kromě hráčů také hlavní trenér Jan Tlačil. Zkušený lodivod dobře ví, že v přípravných zápasech nejsou výsledky tím nejdůležitějším. Jde totiž především o to, najít co nejideálnější složení formací a sehrát se na extraligu. Do jejího začátku ještě pár dní zbývá, proto věřme, že se to karlovarským trenérům podaří. Již nyní je může těšit především rychlé začlenění největších útočných posil. Na Kladně se totiž gólově prosadil Denis Kindl, i jeho kolega z prvního útoku Radim Matúš. Oba dva útočníci, kteří se znají z předchozího angažmá, si navíc ještě přispali po jedné asistenci. Gólovou nahrávkou se těší také Petr Stloukal, další ofenzivní posila.

Související články