HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka na Piráty nestačila a Švýcaři se radují z velké výhry

Karlovarská Vlčí smečka přivítala na svém ledě v rámci turnaje hráčů do dvaceti let Karel Holoubek Cup soupeře z Chomutova. Jednalo se o první utkání tohoto turnaje. Domácím energetikům se během první a poslední třetiny nedařilo dostávat do šancí, a tak se prvního vítězství zmocnili hostující Piráti. Ve druhém utkání se střetl Třinec s Luganem, Švýcarský celek českého mistra jednoznačně přehrál a bez problémů porazil.
Příprava juniorů na sezonu, Turnaj, pá 5.8.2016
Karlovy Vary
Chomutov
2:4
0:1, 2:1, 0:2
Branky a nahrávky: 30. Davídek (Dudek), 40. Brabec (Davídek) – 4. Navrátil (Hajič, Chlán), 32. Rindoš (TS), 47. Navrátil (Novák, Lidák), 48. Adámek (Gröger). Rozhodčí: Grech – Belko, Matas.
Karlovy Vary: Kuchař – Dudek "C", Brabec, Pajk, Slanikov, Beer, Pátek, Vápeník, Davídek, Janata, Svoboda, Nguyen, Hendrych, Čejka, Kurfürst, Procházka, Tamáš, Horký, Bečka, Šála
Chomutov: Strejc – Navrátil, Novák, Lidák, Hlaváček, Kopic, Hřebíček, Hajič, Gröger, Běhula, Buchtela, Svoboda, Rindoš, Tůma, Niňaj, Palička, Adámek, Kulich, Polák, Šilar, Chlán

Komentář k utkání

Oba týmy do utkání vstoupily velmi aktivně. Po úvodním buly se na kotouči objevili domácí energetici, kteří na Strejce vyslali několik střel, avšak prosadit se jim nepodařilo. Jen co se hosté z Chomutova během přesilové hry ujali puku, tak založili útok. Po pěkné přihrávce Tomáše Hajiče se před Kuchařem nejlépe zorientoval Jakub Navrátil , jenž dorazil puk do odkryté branky a otevřel skóre prvního utkání turnaje. V následujících minutách se drželi na kotouči Chomutovští. Až během sedmé minuty je zastavilo vyloučení a domácí si zahráli svou první přesilovou hru. Karlovarští velmi dobře kombinovali před brankou hostí, ale zasáhnout Strejcovu svatyni nedokázali. Jakmile byli Piráti v plném počtu, začali na karlovarské juniory vyvíjet silný tlak, jemuž se domácí nakonec ubránili. Situaci jim ve čtrnácté minutě opět znepříjemnila hra v oslabení. V závěrečných minutách první třetiny se diváci již žádného gólu nedočkali.

Do druhé periody vstoupili Karlovarští s velkou bojovností a začali ji ostrým napadáním hostů. Vybojovali si přesilovou hru, již měli po většinu času ve svých rukou Piráti a přečkali ji bez újmy. Zanedlouho hráli opět v oslabení, ale ani při další početní výhodě domácí vyrovnat nedokázali. O vyrovnávací gól Energie se postaral ve 30. minutě Milan Davídek, který se dostal do úniku po přihrávce Jakuba Dudka. Tato vstřelená branka energetiky nabudila energií až tak, že se dostalo i na faulování. Za podražení protihráče bylo nařízeno trestné střílení. Chomutovští jej využili a převzali vedení. Nájezd jel Josef Rindoš, jenž nad karlovarským brankářem Kuchařem skvěle vyzrál svým blafákem. V následujících minutách se kotouče drželi domácí. Dlouho se jim nedařilo vyrovnat, ale nakonec se přece jen dočkali. Deset vteřin před koncem druhé třetiny se přesnou střelou z levého kruhu za asistence Milana Davídka o vyrovnání postaral Tomáš Brabec.

Třetí dějství patřilo hráčům Chomutova. Hosté byli na kotouči velmi aktivní a domácí se nedostávali téměř do žádné šance. Ve 47. minutě při hře čtyři na čtyři rozvlnil síť karlovarské branky Jakub Navrátil. Energetici se ještě ani nestihli vzpamatovat z této inkasované branky a už měli další. O pouhou minutu později se nepokrytého puku před Kuchařem ujal Tomáš Adámek a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Závěrečný desetiminutový průběh utkání toho k podívané moc nenabídl. Hra byla plná chyb a nepřesností. Žádné větší akce se fanoušci nedočkali, a první utkání turnaje U20 Karel Holoubek Cup tak skončilo výhrou Pirátů.

HC Lugano – HC Oceláři Třinec 5:1

Druhé utkání turnaje sehrál tým Oceláři Třinec proti soupeři ze Švýcarska HC Lugano. Švýcarský tým se zdá být v dobré formě. Předvedl vynikající výkony jak v obraně, tak i v útoku. Během úvodní třetiny se hráči Lugana prosadili hned dvakrát. Ve druhé třetině se podařilo Ocelářům jejich dvoubrankový náskok snížit, avšak ne na dlouho. O pár vteřin později Švýcaři vedli opět o dvě branky. Své vítězství nad Třincem si v závěrečné periodě potvrdili dalšími dvěma góly.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Jsme spokojeni s druhou třetinou, kde jsme podali takový výkon, který jsme si představovali. S první a třetí třetinou nemůžeme být úplně spokojeni. Máme začátek přípravy, zkoušíme nějakou sestavu a doufáme, že se v dalších zápasech budeme lepšit a budeme se blížit více té naší dnešní druhé třetině. Myslím, že tam jsme se dostali do dobrého pohybu a dostali jsme soupeře pod tlak, což je zhruba takový způsob, kterým bychom se chtěli poté prezentovat. Jedna třetina byla dnes na vítězství málo.