HC Energie Karlovy Vary

Čekání je pryč! Energie se konečně představí doma, přijede Kladno

Energie v KV Areně přivítá Rytíře z Kladna, se kterými se utká podruhé během jednoho týdne. Minulé střetnutí na ledě Kladna dopadlo mnohem lépe pro Energii, která zvítězila vysoko 5:2 po koncovce, jenž byla jasně v její režii. Utkání v KV Areně startuje přesně v 18:00.

HC Energie Karlovy Vary

Energetici zahájili sérii přípravných utkání právě na ledě Kladna, kam přijeli s několika novými tvářemi a všichni byli plní očekávání, jak se nově sestavenému týmu pod novým trenérem povede. Zápas byl dlouho vyrovnaný a vše nasvědčovalo tomu, že skončí remízou, jenže koncovku kladenští vůbec nezvládli a energetici nasázeli během pěti minut tři branky a bylo hotovo. Velké plus je určitě i to, že se dokázali prosadit nové posily, jako například Denis Kindl, který přišel do Karlových Varů právě po vydařené sezoně na Kladně. Gólem a asistencí o sobě také dala vědět jedna velká neznámá a tou je Radim Matuš, mladá puška, která působila loni v Třinci. Utkání určitě bylo pikantní pro kladenského odchovance, ale velkého srdcaře Energie, kapitána a navrátilce do zelenobílého dresu Václava Skuhravého, který sice v zápase nebodoval, ale je jasné, že pro karlovarský tým bude nepostradatelným článkem.

K dalšímu přípravnému zápasu zavítala Energie na led Slavie, se kterou úspěšně bojovala na konci loňské sezony o udržení v extralize. I přes vedení po brance další nové tváře Nikity Lisova, kterému je pouze dvaadvacet let a loni působil v KHL v dresu Vladivostoku, se Energii vůbec nevydařila druhá třetina, kterou prohrála 0:4 a celý zápas nakonec skončil 5:2 ve prospěch pražské Slavie.


Rytíři Kladno

Kladno se připravuje na další sezonu ve WSM lize po loňském vyhoření v play off. Narozdíl od Energii mají Rytíři v přípravě o jeden zápas navíc, jenže ani s jedním utkáním nemohou být spokojeni. Všechny tři duely prohráli a kladenský kouč určitě apeloval hlavně na obranu, protože Kladno inkasovalo ve třech utkáních celkem patnáct branek, což je dosti velká nálož.


Vzájemné zápasy

Rytíři - Energie 2:5 (2.8.2016)

Rytíři - Energie 4:5 po prodl. (23.3.2014)

Energie - Rytíři 2:4 (16.3.2014)

Rytíři - Energie 0:2 (28.2.2014)

Související články