HC Energie Karlovy Vary

První domácí utkání prohráli energetici po nájezdech

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 3:4 SN (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
První domácí a celkově třetí přípravné utkání bylo po celou dobu velmi vyrovnané, ačkoliv to tak na hřišti nevypadalo. Ani jeden celek se nedokázal dostat do gólového trháku, a tak se jak Energii, tak i Kladnu podařilo vždy vyrovnat. O vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy, které trvaly dlouhých devět sérií, nakonec se v nich radovali hostující hokejisté.
Příprava na sezonu, 3. kolo, út 9.8.2016
Karlovy Vary
Kladno
3:4sn
0:1, 2:1, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 25. Sičák (Matuš), 35. Skuhravý, 47. V. Tomeček (Skuhravý, Dujsík) – 13. Havlůj (Kružík), 21. Tůma (Machač), 59. Machač (Pekr), rozh. náj. Pekr. Rozhodčí: Kostourek, Grech – Belko, Schopf. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:0. Diváci: 838. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4.
Karlovy Vary: Závorka – Sičák "A", Lisov, Harant, Dujsík, Dvořák, M. Rohan, Weinhold, J. Tomeček – Rachůnek, Matúš, Kindl, T. Rohan, Skuhravý "C", V. Tomeček, Vachovec "A", Stloukal, Gorčík, Harkabus, Zadražil, Kohout
Kladno: Cikánek (41. Hanuljak) – Drtina "A", Repe, Růžička, Kehar, Ptáček "C", Matula – Pekr, Macháč, Tůma, Strnad, Přikryl, Jánský, Kružík, Havlůj, Zikmund, Malý, Bláha

Komentář k utkání

Energetici v úterý podvečer nastoupili k prvnímu domácímu přípravnému utkání, které sehráli s kladenskými Rytíři. S těmi se setkali už jednou, v úplně prvním utkání a do Karlových Varů si přivezli vysokou výhru. Začátek první třetiny nasvědčoval tomu, že by to mohlo vypadat podobně, energetici byli hodně aktivní a soupeře chvílemi dostávali pod tlak, nepodařilo se jim z toho ale nic vytěžit. V jedné z největších akcí se ocitl Kohout, který se po střele Lisova snažil tečovat puk za brankáře, nasměroval ho ale mimo branku. Krátce po polovině úvodní části se po pravé straně nasunul až před branku Petr Havlůj, který se trefil přesně k pravé tyčce Závorkovy branky.

Začátek prostřední části se domácímu celku vůbec nevydařil, po necelé minutě totiž podruhé inkasovali. David Tůma předvedl krásnou individuální akci, když si z rohu vybruslil před branku a puk poslal přesně pod víko. Kladno mělo chvíli poté možnost odskočit do tříbrankového vedení, avšak Přikryl neproměnil trestné střílení. Od té chvíle už byli ale karlovarští hokejisté těmi, kdo řídil hru. Deset vteřin po neproměněném nájezdu se totiž do puku opřel Vladimír Sičák a vymetl Růžek v Cikánkově brance. Energetici měli dokonce k dispozici i dvojitou přesilovou hru, tu se jim ale nepodařilo proměnit, ani si při ní prakticky nevytvořili větší tlak. O chvíli později už se ale diváci mohli radovat, Václav Skuhravý vystihl chybu v rozehrávce, položil si brankáře a zakončil do zpola odkryté branky.

Mohlo být ještě veseleji, o minutku později už energetici zvedali ruce nad hlavu potřetí, avšak rozhodčí jejich krásnou branku neuznal pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Do poslední části Rytíři vystřídali brankáře, Cikánka nahradil v brankovišti Miroslav Hanuljak, ani on ale neudržel čisté konto. Karlovarští byli ve třetí části od úvodního buly jednoznačně lepším týmem, vytvořili si několik gólových pozic, brankář jich ale také několik dokázal zneškodnit. Krátký byl až na sólo akci Vojtěcha Tomečka, který se krásně prodral mezi obránci, projel kolem padajícího brankáře a pod jeho tělem dostal puk do branky. Rytíři na své aktivitě taktéž přidali, nedařilo se jim ale přes karlovarskou obranu dostat do zakončení. Když se do něj náhodou probojovali, tak už je dokázal Tomáš Závorka zneškodnit.

Už to vypadalo, že se Energetici dočkají hladkého vítězství, avšak Kladno v posledních minutách zatlačilo. Rytíři se dostali do pásma, sevřeli Karlovarské před brankou a Patrik Machač po přesném pasu poslal puk k pravé tyčce Závorkovy brány. Jelikož se ve třetí části už nic víc nestalo, hra se tak přesunula do prodloužení, které se hrálo ve formátu tří proti třem. Nový formát nabízí opravdu atraktivní hru a málokdy se dostane až na nájezdy, obzvlášť pokud jeden z týmů hraje přesilovou hru. Takovou možnost dostaly v tomto zápase Karlovy Vary, avšak nepodařilo se jim necelé dvě minuty dlouhou přesilovku čtyř proti třem využít, a následovaly tak právě samostatné nájezdy. Ty se rozhodly až v 9. sérii, nakonec se radovali Rytíři.

Fotogalerie

Související články