HC Energie Karlovy Vary

Petr Stloukal: Byla to dlouhá nájezdová loterie

První domácí duel v přípravě s Kladnem musely rozhodnout až nájezdy, ve kterých se prosadil také nováček v karlovarském týmu Petr Stloukal. Jeho branka sice vítězství energetikům nepřinesla, přesto však třiadvacetiletý útočník našel na prohraném zápase i pozitivní věci.

Petře, máte za sebou první zápas na domácím ledě, jak se cítíte?
Mám z toho dobrý pocit. Na první domácí zápas je vždy každý nahecovaný. Mrzí nás, že jsme nedokázali před domácím publikem vyhrát, ale na zápase najdeme určitě i nějaká pozitiva. Prohrávali jsme o dvě branky a dokázali jsme utkání otočit na naší stranu, což nás stálo mnoho sil. Je škoda, že jsme minutu před koncem inkasovali vyrovnávací gól, z takových situací se musíme ponaučit, nesmí se to stávat. Nájezdy jsou spíš o štěstí a o náhodě. (úsměv)

V první třetině bylo mnoho nevyužitých šancí z vaší strany, v čem byla chyba?
Rozhodně v koncovce a měli jsme trošku smůlu, protože se nám puk neodrážel na hokejky. Párkrát jsme trefili tyč. Opravdu je to škoda, je to zatím jen přípravný zápas, ale do budoucna se v tomto ohledu musíme zlepšit a využívat co nejvíce šancí.

Kdy nastal zlomový okamžik zápasu?
Myslím si, že to byla druhá třetina, která byla pro utkání zlomová. Do první třetiny jsme nenastoupili se stoprocentním nasazením. Po konci první části jsme si v kabině řekli pár věcí a do druhé třetiny jsme už nastoupili úplně v jiném levelu.

S Rytíři jste nedávno odehráli utkání na jejich půdě, a tam jsme dominovali vy. Co bylo v úterý jinak?
Těžko říct, tuhle otázku jsme si také pokládali. Když jsme hráli na Kladně, tak jsme celých šedesát minut šlapali, byli jsme obětaví, nastoupili jsme dobře. V úterý jsme trošku zaspali začátek, prvních dvacet minut jsme se rozkoukávali. Možná jsme byli trošku nervózní z prvního domácího zápasu. Ve čtvrtek máme další zápas na domácím ledě, pokusíme se to odčinit (úsměv).

Od začátku přípravy se trápíte v přesilových hrách, které dokážou ovlivnit vývoj celého zápasu..
V tom máte jednoznačně pravdu. Několik přesilovek jsme měli, ale žádné góly z nich nepadají. Na tréninku se na ně zaměřujeme, každý den si je na ledě zkoušíme. Musíme na nich pořádně makat a doufat, že se to zlepší.

Co budete chtít zlepšit do dalších zápasů?
Rozhodně nasazení. Kladno nechci nijak podceňovat, hrají první ligu. Ve čtvrtek hrajeme s Litvínovem, který hraje stejnou soutěž jako my. Extraliga je rychlejší a kvalitnější liga. Počítám s tím, že to bude odlišný zápas. Přichystáme se na ně a musíme předvést lepší výkon jak v úterý.

Nájezdy měly devět sérií, nebyla z hráčů cítit už jakási nervozita?
Nervózní jsme nijak nebyli, protože nám nešlo o body. Byla to dlouhá nájezdová loterie. Nepamatuji si, že bych něco takového někdy zažil (smích). Samozřejmě je to škoda, protože nějaké góly padly, ale Kladno na ně dokázalo odpovědět. Jenomže dávat góly na sněhu je docela těžké, nejde ani nic vymyslet, jedině vystřelit a buď to padne nebo ne.

Byl jste jedním z úspěšných střelců nájezdů, jak byste svůj gól popsal?
Věděl jsem, že musím vystřelit. Jakmile jsem si vzal puk, tak jsem ho neviděl, protože všude byl sníh (smích). Přemýšlel jsem, že to zkusím pod vyrážečku nebo nad lapačku. Když jsem viděl, že je zajetý a má lapačku dole, tak jsem vystřelil nad rameno (úsměv).

Fanoušci vás celou dobu aktivně podporovali, cítili jste jejich podporu?
Rozhodně ano! Byli jsme překvapení, že přišlo poměrně dost lidí a bouřlivě fandili. Jejich podporu jsme cítili během celého zápasu i v samostatných nájezdech. Za to jim děkujeme. Doufáme, že je uvidíme ve čtvrtek, třeba i ve větším počtu (úsměv).

Díky za rozhovor!