HC Energie Karlovy Vary

Düsseldorf vítězem turnaje staršího dorostu O pohár hejtmana Karlovarského kraje

Prvenství si z KV Areny odvezli hráči EG Düsseldorfer, kteří ve finále přetlačili starší dorostence HC Energie po samostatných nájezdech. Kapitán düsseldorfského klubu převzal putovní pohár od hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla.

V tradičním čase, tedy v polovině srpna se uskutečnil již 15. ročník turnaje O pohár hejtmana Karlovarského kraje, kdy se od pátku 12. srpna do neděle 14. srpna na ledě velké haly KV Areny utkaly starší dorostenci Dukly Jihlava, Mladé Boleslavi, německého Düsseldorfu a domácí Energie K. Vary.

Všechny týmy se nejprve v pátek a v sobotu střetly každý s každým, z čehož se vytvořila konečná tabulka základní části turnaje, podle které se v neděli hrály zápasy o konečné umístění.

Výsledky jednotlivých zápasů
Pátek 12.8.
HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 4:3
HC Dukla Jihlava – Düsseldorf EG 1:4

Sobota 13.8.
HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 2:6
EG Düsseldorfer - BK Mladá Boleslav 3:1
HC Energie Karlovy Vary - EG Düsseldorfer 2:1
BK Mladá Boleslav - Dukla Jihlava 2:4

Tabulka základní části turnaje
HC Energie Karlovy Vary - 9b.
EG Düsseldorfer - 6b.
HC Dukla Jihlava - 3b.
BK Mladá Boleslav - 0b.

Nedělní program o konečné umístění byl zahájen duelem o 3. místo, ve kterém hrála Dukla Jihlava s Mladou Boleslaví. Tým z Vysočiny byl po celé utkání aktivnější a o svém vítězství rozhodl ve třetí třetině. Konečné třetí místo bylo zcela zasloužené.

Finále mezi domácí Energií a německým Düsseldorfem byl opravdovým vyvrcholením celé třídenní akce. Oba celky předvedly velmi bojovný výkon. Německý tým třikrát v utkání vedl, ale v prostřední části karlovarští vývoj obrátili ve svůj prospěch. Ve třetí třetině energetici nevyužili pětiminutovou početní výhodu i následující dvě přesilové hry, čehož německý tým v závěru využil a vyrovnal. O prvenství v turnaji nakonec rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých zvítězil Düsseldorf ve čtvrté serii zásluhou Metelkova.

O 3.místo
HC Dukla Jihlava – BK Mladá Boleslav 3:1

Finále
HC Energie Karlovy Vary – Düsseldorf EG 4:5 po sam. nájezdech

Nejužitečnější hráči
Jakub Filip (Jihlava), Patrik Šíp (Ml. Boleslav), Nico Strodel (Düsseldorf), Tomáš Přibyl (K. Vary)