HC Energie Karlovy Vary

Generálka je tu! Přijíždí Slavia

Přípravné období uteklo jako voda a už za týden začíná extraliga. V generálce na ní vyzve karlovarská Energie na svém ledě Slavii Praha. Tedy soupeře, který ji zatím jako jediný zdolal po šedesáti minutách. Utkání začíná v 18:00.
Kde sledovat utkání?: Online přenos
Vstupenky: Online prodej

Domácí chtějí vyhrát

V přípravných utkáních jsou obvykle výsledky až na posledním místě. Jde v nich především o sehrání formací a vyladění formy na hlavní soutěž. Ta však startuje pro Energii již za týden. Utkání s pražskou Slavií je tak pro svěřence Jana Tlačila poslední přípravné. Závěrečná možnost doladit herní detaily. Karlovarské vedení však jasně deklarovalo, že chce v generálce uspět, a vrátit tak Slavii svou dosavadní jedinou porážku. Také chce udělat radost svým fanouškům, kteří lázeňský klub mohutně povzbuzovali během celého přípravného období. A v neposlední řadě vstoupit do sezony v dobrém psychickém rozpoložení a se vztyčenou hlavou. Energie odehrála v podstatě všechna přípravná utkání v totožné sestavě. Proto se nedají v pátek očekávat žádné velké změny.

Slávité v přípravě velmi úspěšní

Letošní přípravné zápasy vyšly prvoligové Slavii nad očekávání. Z devíti doposud odehraných utkání našli svěřenci trenéra Razýma přemožitele v základní hrací době pouze jednou. A že měli proti sobě velmi silné soupeře. Naposledy padl vršovický klub doma v derby se Spartou 2:3 po samostatných nájezdech v úterý. Nutno podotknout, že byl, proti jednomu z aspirantů na extraligový titul, vyrovnaným soupeřem. Zvýšenou motivaci bude mít proti Energii Jaromír Kverka mladší. Syn karlovarského sportovního manažera přestoupil před touto sezonou do pražského celku a od počátku se mu v červenobílém dresu daří. Karlovy Vary tak rozhodně nečeká nic jednoduchého.

Co mají soupeři společného?

Jedna věc oba páteční soupeře spojuje - nedostatek financí. V Karlových Varech se dlouho nevědělo, v jaké soutěži budou nastupovat. Finance zkrátka v regionu nejsou, a nedaří se tak sehnat silného generálního partnera. I přesto se podařilo karlovarskému vedení udržet extraligu a karlovarští fanoušci se mohou těšit na jubilejní dvacátou sezonu v nejvyšší soutěži. Věhlasná Slavia má bohužel jiné starosti. V médiích se objevila informace, že je pražský klub na pokraji krachu. Přesto hraje skvěle a vstupuje do WSM ligy s nejvyššími ambicemi. Hráči čekají na mzdy, což rozhodně není příjemné. „Bavíme se o tom každý den. Není mezi námi hráč, který by měl vydělané peníze, který by si teď řekl OK, dám si do prosince klid a pak si třeba najdu nové angažmá. Takhle to není. Nemáme, jak si někteří myslí, vyděláno do konce života. Také to někteří máme od výplaty k výplatě. Tohle by řešili všichni, kdo jsou v práci.“ Takto popsal situaci útočník Michal Dragoun. Držme tedy slavnému klubu palce a věřme, že z hokejové mapy nezmizí.

Související články