HC Energie Karlovy Vary

První extraligové utkání Vlčí smečky se rozhodlo až v prodloužení

JUN: HC Litvínov - HC Energie 4:3p (3:0, 0:2, 0:1 - 1:0)
Vlčí smečka odstartovala DHL Extraligu juniorů na ledě chemiků z Litvínova. První třetinu měli pod kontrolou spíše domácí, Karlovarští se nedostali do správných střeleckých pozic, a tak již po první třetině Litvínovští vedli tříbrankovým náskokem. Energetici začali dotahovat až ve druhé třetině, kdy se o první extraligový gól svého týmu postaral Lukáš Procházka. O snížení se dále postaral dvě minuty před koncem druhého dějství Filip Hauzr. Karlovarští nakonec v závěru základní hrací doby vyrovnali střelou Jiřího Janaty. V prodloužení se však opět prosadili domácí, a tak si připisují dva body. Energetici vezou domů první bod.
DHL extraliga juniorů, 1. kolo, čt 1.9.2016, ZS Ivana Hlinky
Litvínov
Karlovy Vary
4:3p
3:0, 0:2, 0:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 7. Jícha, 8. Bárdoš, 12. Březák (Bárdoš), 62. Dufek (Březák) – 28. Procházka (Davídek, Janata), 38. Hauzr (Čejka), 58. Janata (Pajk). Rozhodčí: Sýkora, Svoboda – Pešek, Goltsch. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 124. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 3:3 - 4:3.
Litvínov: Havlík Š. (Sklíba) – Urbánek, Franc, Havlík D., Březák (C), Myšák, Macháč – Kučera, Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař, Horák, Jícha, Dufek
Karlovy Vary: Kuchař (Špírek) – Beer, Pajk, Pátek, Brabec, Vápeník, Vodička – Kurfürst, Horký, Nguyen, Čejka, Kovář, Davídek, Šála, Hauzr, Hendrych, Janata (C), Procházka, Tamáš

Komentář k utkání

Litvínovští junioři zažili první třetinu sezony jako z Říše snů. Už v osmé minutě totiž byli ve vedení 2:0! V sedmé minutě se ve vlastním oslabení dostal do rychlého brejku Josef Jícha, který našel skulinku mezi betony Kuchaře – 1:0. O minutu později to bylo už o dvě branky! Ondřej Kuchař vyrazil lehkou střelu pouze před sebe, kde stál volný Jan Bárdoš, který už neměl problém doklepnout kotouč do poloprázdné brány – 2:0.

Ve dvanácté minutě lovil kotouč z brány hostující gólman potřetí. Jan Bárdoš zavezl kotouč do útočného pásma, z rohu našel parádně na modré kapitána Jakuba Březáka. Ten udělal dva rychlé kroky a tvrdou ránou propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně Kuchaře – 3:0. Pět minut před koncem první třetiny mohli hosté ještě jednou inkasovat. Jan Bárdoš se dostal trestuhodně až před bránu, jenže tu o chlup minul a Kuchař si mohl oddychnout.

Druhá třetina už od domácích nebyla tolik povedená, jako ta první. Karlovarští se v ní dostali zpět do hry a snížili během ní na rozdíl jediné branky. V osmadvacáté minutě vyrazil Havlík Davídkovu střelu před sebe, tam se kotouče chopil Lukáš Procházka, který kotouč zasunul za záda ležícího brankáře – 3:1. Dvě minuty před koncem druhé třetiny hosté snížili na rozdíl jedné branky. Čejka posunul kotouč před bránou na lépe postaveného Filipa Hauzra, který poslal kotouč za záda bezmocného Havlíka – 3:2.

Ve třetí třetině se hrál vyrovnaný hokej, ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit větší šanci. Velkou šanci na skórování měli domácí v šestačtyřicáté minutě, když se jim po faulu Procházky naskytla příležitost v podobě čtyřminutové přesilovky! Tu ale domácí nevyužili, a tak se prosadili Karlovarští. V čase 57:35 se puku ujala karlovarský kapitán Jiří Janata, který napodruhé dotlačil kotouč za záda Šimona Havlíka a šlo se do prodloužení – 3:3.

V prodloužení byli od samého začátku aktivnější domácí, což se jim také vyplatilo. Hned po půl minutě mohl rozhodnout Franc, jenže Kuchař ještě zasáhl. O minutu později už byl ale v oslabení svého týmu na střelu soupeře krátký. Jan Dufek propálil svou tvrdou ránou Kuchaře mezi ruku a tělo a rozhodl o tom, že si jeho tým v prvním utkání sezony připíše cenné vítězství – 4:3!

Ohlasy trenérů

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): První třetina byla výborná, měli jsme skvělý pohyb a dodržovali to, co jsme měli. Do druhé třetině jsme si mysleli, že vše půjde samo. Kluci si přestali plnit své povinnosti, dělali zbytečné chyby. Zaplaťpánbůh, že jsme to urvali alespoň v tom prodloužení a můžeme se radovat s vítězství.

Trenér HC Karlovy Vary: Do utkání jsme vstoupili podle mě dobře. Pak bohužel přišla naše přesilová hra, kterou jsme úplně nezvládli a dvakrát inkasovali. Posadili jsme domácí na koně. Po první třetině jsme si něco vyříkali a vrátili jsme se k naší hře. od druhé třetiny jsme se vrátili do zápasu a jsme rádi, že jsme tady dokázali získat alespoň ten bod.