HC Energie Karlovy Vary

Jakub Flek: První zápas chceme za každou cenu vyhrát!

V konečném výsledku se dá příprava na sezonu označit jako zdařilá. Energetici odehráli několik rozdílných utkání, v některých se dařilo a v některých zase méně, to už je ale vše historií, stejně jako páteční domácí prohra se Slavií. Myšlenky energetiků se nyní musí zaměřit na páteční utkání s Chomutovem, které, jak říká Jakub Flek, chtějí za každou cenu vyhrát.

Kubo, poslední přípravný zápas bohužel nedopadl vítězně, proč tomu tak bylo?
Nás ta prohra mrzí, byl to poslední zápas přípravy, chtěli jsme se od něj odpíchnout do startu extraligy. Myslím si, že jsme tam měli dost neproměněných šancí, i trenér nám řekl, že tam byl celkem dobrý tlak do brány, ale ještě bychom potřebovali trochu přidat, ale nenapadalo nám to tam.

V Edenu rozhodla jedna špatná třetina, snažili jste si z toho zápasu něco vzít?
Nemyslím si, že bychom se nějak zaměřili na to, co bylo v zápase v Edenu. Šli jsme do toho jako do nového zápasu. My jsme hráli doma, snažili jsme se diktovat naší hru, ale bohužel to nevyšlo.

Hráli jste druhé domácí utkání po sobě, jaké to bylo v porovnání s úterním zápasem, kdy za Chomutov nastoupili o něco slabší hráči?
Tak tam nastoupili hráči z Kadaně, což je taky vlastně první liga, takže nemyslím si, že by to byl nějak extra slabší soupeř. Ale jak říkám, my do každého zápasu jdeme jako do nového, snažíme se hrát naší hru.

Během přípravy jste se setkali jak s geograficky blízkými soupeři, tak i například s Novgorodem. Který soupeř byl nejtěžší?
To je těžké říct takhle… S Rusy jsme hráli v Jihlavě, oni to měli vlastně hodně daleko od baráku, když to tak řeknu. Všechny ty zápasy jsou těžké, ta kvalita soupeřů tam je. Nedokážu teď říct, jaký zápas byl pro nás nejtěžší.

Sám jste neodehrál všechny zápasy, ale přesto, který z nich vám toho nejvíc dal?
Já si myslím, že všechny, každý zápas vám dá všechno. Nevím, jak to jinak říct (smích).

Čeká vás nyní týden pauza před ostrým zápasem v Chomutově, co máte v plánu?
Máme nyní dva dny volna, celý víkend, takže si chceme odpočinout. Od pondělí do toho vlétneme naplno a budeme to směřovat k tomu startu s Chomutovem. První zápas chceme vyhrát za každou cenu.

Jak jste zatím spokojený se svými výkony?
Já své zápasy nerad hodnotím, to je otázka na trenéra. Já se snažím hrát na maximum každý zápas… Ale teď poslední dva zápasy mi tam padly vlastně tři góly, takže to je sice super, ale teď to bohužel nestačilo.

Dá se říct, k čemu má zatím trenér největší výhrady, v tom, v čem se vám nedaří?
Myslím si, že stále nejvíce pilujeme napadání ze středního pásma, tam máme mezery si myslím, ale pracujeme na tom intenzivně každý trénink a věřím, že v Chomutově na to budeme maximálně připraveni.

Související články

Preview k zápasu | čt 1.9.2016

Generálka je tu! Přijíždí Slavia