HC Energie Karlovy Vary

Konec čekání, začíná extraliga!

Léto končí, avšak není důvod ke smutku, naopak, začíná totiž Tipsport extraliga. Karlovarští hokejisté se v jejím úvodním kole představí na chomutovském ledě, kde loni vyhráli hned v prvním utkání. Malé derby začíná v 17:30.
Kde sledovat utkání?: Online přenos, Video přenos

Chomutov v přípravě úspěšný

Chomutovští Piráti odehráli v letním přípravném období celkem devět utkání. Síly poměřili svěřenci trenéra Růžičky s kvalitními celky, zejména extraligovými. Chomutov se však také utkal se soupeřem z Německa a Švýcarska. V úplně prvním přípravném zápase zvítězili Piráti nad věhlasným Omskem, který hraje KHL. Přemožitele našel severočeský celek pouze třikrát. Bilance je to rozhodně úspěšná. Povedené přípravné období mají za sebou také hráči Energie. Ti našli svého přemožitele pouze čtyřikrát z deseti klání. Který ze soupeřů na úspěšnou přípravu naváže?

Změny v Pirátském kádru

Byť se to možná na první pohled nezdá, chomutovský kádr prošel v létě značnou obměnou. Nejproduktivnější hráč minulé sezony Roman Červenka odešel do švýcarské nejvyšší soutěže a je pro Chomutov jednoznačně největší ztrátou. Dále v severočeském klubu nepůsobí útočníci Tomáš Pospíšil (Mladá Boleslav), Antonín Dušek, Roman Chlouba (Slavia Praha), David Květoň (Vítkovice) a Peter Ölvecký (neznámo). Skončili také brankáři, konkrétně Miroslav Hanuljak (Kladno), Jakub Čech (Torax Poruba) a Robert Kristan (neznámo). V chomutovské obraně už neuvidíme Sergeje Pereťagina (Kunlun), Adama Jánošíka (Liberec), ani Tomáše Haranta s Petrem Šidlíkem (Karlovy Vary). Poslední dva zmínění budou mít jistě v pátečním utkání zvýšenou motivaci. Nebudou však sami, Energie totiž obchodovala s Piráty oboustranně. Chomutovský zájem vyslyšel Petr Koblasa, jenž dorazil na sever právě z lázeňské metropole. I on se jistě bude chtít proti bývalému zaměstnavateli vytáhnout. Dalšími posilami Pirátů jsou obránci Tomáš Kudělka (Vítkovice), Brett Flemming (Bolzano), Lukáš Chalupa (Plzeň) a útočníci Ivan Huml (Kärpät Oulu), Dávid Skokan (Slovan Bratislava) a Michal Poletín (Plzeň). Trenér Růžička však neposiloval jen v poli. Naopak, získal velice kvalitní posilu do brankoviště v podobě Jána Laca (Barys Astana), jemuž bude krýt záda talentovaný Tomáš Král (Hradec Králové). Pohyb v chomutovském kádru je skutečně znatelný. Sázet budou Piráti jistě na zkušenosti Ivana Humla s Michala Vondrky. Kanadské body se očekávají také od mladého Jana Rutty, který v minulé sezoně naskočil také do reprezentace.

Energie už letos Chomutov porazila

Oba páteční soupeři se již jednou utkali v rámci přípravy. Konkrétně to bylo třicátého srpna na karlovarském ledě. Tehdy se radovala domácí Energie, která zvítězila poměrem 6:2. Zatímco svěřenci trenéra Tlačila nastoupili do utkání v plné sestavě, Piráti šetřili řadu opor a přijeli do Karlových Varů s mladým týmem. Těžko říct, jestli chomutovští trenéři dopřáli svým oporám odpočinek, nebo je nechali doma z taktických důvodů. Jisté však je, že do pátečního zápasu naskočí oba týmy v nejsilnějším možném složení. Oplatí Piráti porážku karlovarskému celku, nebo se budou radovat z vítězství hosté z Karlových Varů?

Související články