HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci rozdrtili Litvínov dvanácti brankami!


SD: HC Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 12:1 (3:1, 6:0, 3:0)
První utkání na domácím ledě odehráli starší dorostenci v dobré náladě po dvou úvodních výhrách na ledě soupeřů. Zápas začal velmi vyrovnaně, kde po úvodní brance domácích hosté velmi rychle zareagovali. To bylo však ze strany Litvínova vše, který po prohrané první třetině nedokázal konkurovat rozjetým domácím energetikům. Dechberoucích dvanáct gólů do sítě Chemiků bylo natolik jasných, že o vítězi tohoto utkání nebylo pochyb.
Extraliga staršího dorostu, 3. kolo, čt 8.9.2016, KV Arena
Karlovy Vary
Litvínov
12:1
3:1, 6:0, 3:0
Branky a nahrávky:11. Tlačil, 17. Přibyl (Šik, Petrov), 20. Hotěk (Šik), 28. Tlačil (Šik, Hotěk), 30. Tlačil (Bečka), 33. Prošek (Bernáth, Slabý), 34. Hudečka (Habr, Přibyl), 35. Šik (Petrov, Štaif), 38. Šik (Přibyl), 47. Bernáth (Hotěk, Tlačil), 59. Bernáth (Habelštát), 60. Tlačil – 12. Havlík (Vopat, Mišák). Rozhodčí:Valenta – Gerát, Rubáš . Vyloučení:3:6 . Využití:3:1 . V oslabení:0:0 . Diváci:89 . Střely na branku:46:23 .
Karlovy Vary: Beran (Kašpar) – Bernáth "C", Zavřel, Štaif, Kala, Kořán, Přibyl – Slabý, Bečka "A", Prošek, Petrov, Halberštát, Holub, Hotěk, Šik, Tlačil, Hudečka, Štastný, Habr, Maydl
Litvínov: Kožnár (od 35. Pejsar) – Havlík, Hipius "A", Cikánek, Jurka, Černohorský, Bartek, Žižka, Myšák "C" – Vopat "A", Bartoš, Pech, Dufek, Kordule, Arnold, Svoboda, Čapek

Komentář k utkání

První třetina začala v podání chemiků, kteří se ihned snažili prosadit v útočné třetině a vstřelit úvodní gól. Po úvodním tlaku na bránu Berana se vše otočilo a do režie si zápas vzali energetici. Po vyloučení na každé straně se na puku stále drželi domácí, kteří vytrvale tlačili na bránu Kožnara. Ten dokázal vychytat všechny střely jen do 11. minuty, kdy se podařilo Janu Tlačilovi poslat energetiky do vedení. Na první gól dokázali ještě hosté reagovat, když se prosadil Marek Havlík, který využil přesilové hry a srovnal tak skóre po 17 vteřinách od vyloučení. Po necelých pěti minutách přišlo vyloučení na straně hostů a začala pro tým hostů nekonečná smršť gólů. Nejdříve se prosadil Tomáš Přibyl, který znovu poslal energetiky do vedení. Následně těsně před sirénou úvodní dvacetiminutovky přišel další skalpel pro Litvínov, kdy se trefil Michal Hotěk.

Druhá třetina začala pro Chemiky slibněji. Hráči se chovali více týmově a dokázali se prosazovat v útočném pásmu. Zlom utkání nastal ve 28. minutě, kdy podruhé skóroval Jan Tlačil a začal tvrdý skalpel svého soupeře. O dvě a půl minuty později se trefil znovu Jan Tlačil a zakončil tak svůj hetrick. Litvínovští byli nejspíše zaskočeni stavem utkání a po zmatcích před bránou znovu vyloučeni. O necelou půlminutu nastal gólový maraton. Během 72 vteřin se prosadil hned tři hráči. Nejdříve Radek Prošek, následně Jiří Hudeček a nakonec Otakar Šik. Do samotného konce druhé třetiny proběhlo ještě jedno vyloučení na straně hostů, které znovu domácí využili a Otakar Šik si připisoval svůj druhý gól.

Poslední perioda začala kupodivu v režii hostů, kteří se snažili o vstřelení druhé ho gólu. Všechny snahy a dobré napadání rozehrávky domácích přišli vniveč ve 47. minutě, kdy přišel pro tým Chemiků další skalpel v podání gólu od Filipa Bernátha, který zakončil svůj krásný samostatný únik mezi obránci. Hra pokračovala za rozhodnutého stavu, ale nálada hostujících hráčů a jejich fanoušků se stupňovala, když se jim nelíbili rozsudky rozhodčích, které byli dosti přísné. V posledních deseti minutách utkání se hrálo velmi bojovně a tvrdě z obou stran, avšak nebylo nijak přísně trestáno. Hra dostala v závěru svůj správný náboj. Úplný závěr utkání přinesl ještě dvě branky do sítě Pejsara, který střídal Kožnára ve 35. minutě zápasu. Prvním autorem branky se nejdříve stal Filip Bernáth a následně Jan Tlačil, který dal svůj čtvrtý gól v utkání.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Dnešní utkání vyšlo ve všech směrech. Byli jsme silní v ofenzivě, byli jsme produktivní. Hráči hráli s chutí a utkání jsme vyplnili v celé režii. Soupeř byl poté trochu odevzdaný, ale je to jeden zápas, jsou to tři body, za které jsme rádi, ale je potřeba se připravit konkrétně na sobotní utkání, které začne 0:0 a bude určitě náročnější.

Radek Mrázek (HC Litvínov): Dnes domácí naprosto zaslouženě vyhráli. Z naší strany tam nebylo vůbec nic. Tento zápas se tak nedá zhodnotit jinak než, že to byla hokejová tragédie.