HC Energie Karlovy Vary

David Honzík: Kluci mi v zápase ohromně pomohli

Karlovarský brankář David Honzík podal v prvním extraligovém zápase na ledě chomutovských Pirátů skvělý výkon, a byl také vyhlášen nejlepším hráčem. Na body pro energetiky to bohužel nestačilo. Jaké pocity při tomto utkání zažíval a jaké bylo z jeho pohledu se dočtete níže.

Davide, jaké bylo první utkání soutěže z vašeho pohledu?
Byl jsem z toho samozřejmě trochu nervózní, byl to pro mě první extraligový zápas úplně od začátku, co jsem nastoupil. Přibližně po prvních pěti minutách od prvního zákroku to ze mě spadlo. Z mojí strany si myslím, že to nebyl špatný výkon. Bohužel jsme dostali zase dva smolné góly, a to nás stálo zápas.

Jaká panovala atmosféra v kabině před zápasem?
Já si myslím, že byla výborná. Byli jsme velmi nabuzení a těšili jsme se na začátek sezóny. Bohužel to nevyšlo, ale připravíme se na další zápas a uvidíme, jak to půjde dál.

A jak jste se cítil, když jste nastupoval jako první brankář?
Cítil jsem se dobře, jak už jsem říkal byl jsem chvíli nervózní, ale měl jsem dobrou přípravu a kluci mi také v zápase ohromně pomohli, takže jsem se cítil velmi dobře.

Soupeř na vás vyslal hodně střel a mnoha jeho šancím jste zabránil...
Úplně vyložené šance si myslím, že tam byly jenom dvě. Kluci hráli dobře dozadu, takže jsem měl dost času na svou práci, a bylo to v pohodě.

První dva góly padly po velkém zmatku před bránou...
Přesně to je něco, na čem musíme zapracovat. Takové góly jsme dostávali i v přípravných utkání. Musíme na tom zapracovat a myslím, že poté můžeme být úspěšní.

Jak moc skličující byl inkasovaný gól v závěru druhé třetiny?
Vyplynulo to ze hry, ještě to šlo o hokejku. Byl to smolný gól do šatny, ale nenechali jsme se tím úplně rozhodit. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že budeme hrát tak, abychom vstřelili gól. Bohužel jsme ale inkasovali, a náš gól přišel pozdě. Myslím, že od nás to byl dobrý výkon, ale na body jsme bohužel nedosáhli.

Třetí třetina nabídla spoustu přesilových her. Co se vám jako brankáři při nich honí hlavou?
Nic, akorát fandím klukům aby dali góla (smích). Snažím se být ovšem pozorný, protože Chomutov dnes útočil i ve čtyřech. Nijak nerozeznávám jestli hrajeme přesilovou hru nebo ne, samozřejmě to pro mě chvíli znamená, že si odpočinu, ale že bych to nějak zažíval, to ne.

Byl jste vyhlášen jako nejlepší hráč, jaký je to pocit?
První zápas a nejlepší hráč, ještě kdybychom udělali nějaké body, bylo by to ještě lepší.

V neděli vás čeká domácí utkání s Libercem, jak na něj?
Proti Liberci jsem ještě nehrál, ale jsou to obhájci titulu a určitě to bude těžký zápas. Mají opět skvělý tým a bude to první domácí zápas pro nás, my ho budeme chtít ovládnout.

Děkuji za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | čt 8.9.2016

Konec čekání, začíná extraliga!