HC Energie Karlovy Vary

Radim Matuš: Třinec nás přehrál úplně ve všem

V létě se přesunul přes celou republiku do lázeňského města, v neděli se proti svému Třinci postavil poprvé, vůbec to ale nevyšlo. Společně se svými spoluhráči nedokázal Radim Matuš na rozjeté Oceláře najít recept, domácí celek věděl kam přesně sáhnout a ukázal, jak moc rozhodují zkušenosti. Energetici schytali sedm branek a po zápase jen velmi těžko hledali vůbec nějaká slova.

Radime, co byste řekl o tomto zápase?
Nevím, bylo to těžké. Jeli jsme sem zkusit udělat nějaké překvapení, poprat se o body. Výsledek jste ale viděli sami… Uhráli nás hlavně těmi zkušenostmi, jsme opravdu mladý tým a přehráli nás opravdu ve všem.

Jak se vám hrálo proti bývalým spoluhráčům?
Bylo to pro mě takové specifické. Hrál jsem vlastně doma, já tu jako domov beru. Poprvé jsem tu hrál extraligu proti Třinci a moc to nevyšlo… Přeju klukům, ať se jim daří, na dálku to sleduju.

Radil jste spoluhráčům před zápasem, jak třeba na Třinec vyzrát?
Ani ne, ono vlastně není co. Pan Kýhos je tady od letošní sezony nový a styl se také trošku změnil než v předešlých letech. My jsme viděli videa, nic nás vyloženě nepřekvapilo…

Co chybělo tomu, abyste se prosadili? Střel jste měli téměř stejně…
Asi všechno… Třinec dnes ukázal svoji sílu, ten tým je neuvěřitelně silný. Těžko říct takto po zápase, my se musíme podívat doma na video a říct si, co se stalo a nestalo.

Bylo to třeba tím, že bylo těžké překonat Šimona Hrubce?
Šimon je samozřejmě kvalitní brankář, z Třince je to jeden z mých nejlepších kamarádů. Dnes se mu to podařilo.

Hrál jste v jedné lajně s Denisem Kindlem, bavili jste se o tom nějak před zápasem?
Samozřejmě jsme nějaké svačiny a prémie, kdybychom tady uhráli body, vypsali… Rád bych ty peníze na tohle dal pryč, ale tentokrát to prostě nevyšlo…

Související články

Reportáž | ne 18.9.2016

Z Třince odjíždí Energie s debaklem

Preview k zápasu | so 17.9.2016

Překvapí Energie rozjetý Třinec na jeho ledě?