HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Sparta nad síly ml. dorostu, žáci úspěšní z poloviny

Ligové soutěže se krom A-týmu rozeběhly také pro naše mladé hokejisty. Mladší dorost v zatím posledním utkání sehrál vyrovnanou partii na Spartě, o gól však lídrovi tabulky nakonec podlehl. Do bojů zasáhli také hráči žákovských kategorií, ti si vedli se střídavými úspěchy. Více o zápasech naleznete v našem pravidelném výsledkovém souhrnu mládeže.

Výsledky 12. - 18. září 2016

ELIOD Extraliga mladšího dorostu

5. kolo – 18. září

HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 5:4 (4:2, 1:1, 0:1)
Branky: 5. Bílek (Kosina), 13. Korčmaroš (Kosina), 23. Křemen (Pohanka, Zdeněk), 43. Novotný (Pohanka, Stejskal) Hosté měli špatný vstup do utkání. Sparta je přehrávala a karlovarští si nepohlídali předbrankový prostor, z něhož inkasovali poměrně rychle tři branky. Postupem času se hra vyrovnala a na konci zápasu možná chybělo i trochu štěstí, aby Energie dokázala skóre vyrovnat. Hráči podali velmi slušný výkon proti kvalitnímu týmu Sparty a minimálně za druhou a třetí třetinu si zaslouží pochvalu.

Žákovská liga starších žáků ročníku 2003

Sobota 17. září – 3. kolo

HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov 2:6 (1:0, 1:3, 0:3)
Branky: Remeš, Černý
Asistence: Černý
První domácí zápas osmé třídy nedopadl podle představ a to i přesto, že v průběhu zápasu vedl domácí tým 2:0 a ještě nedokázal proměnit svoje další příležitosti k navýšení vedení. Soupeř se postupem času zlepšoval, když se svými šancemi naložil lépe a průběh utkání otočil ve svůj prospěch.

Neděle 18. září – 22. kolo

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 7:1 (2:1, 1:0, 4:1)
Branka: Remeš
Asistence: Černý
Již druhý letošní duel s Kladenskými Rytíři tentokrát nedopadl dobře a utkání mělo jednoznačného vítěze. Karlovarský tým zaostával za soupeřem po celé utkání prakticky ve všem a z kladenského ledu tak odjížděl se sedmibrankovým přídělem.

Žákovská liga mladších žáků ročníku 2005

Sobota 17. září

HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov 10:3 (6:0, 3:1 ,1:2)
Branky: Schöberl 4, Král 2, Doubek, Hes, Zeman, Zich
Asistence: Pastor 2, Schöberl, Slavík, Zich
O velmi přesvědčivé vítězství se domácí zasloužili již v první třetině, ve které dokázali soupeři nasázet šest branek. V dalším průběhu utkání se pak spíše prali s vlastní koncovkou.

Neděle 18. září – 22. kolo

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
Branky: Doubek 2, Král 2, Zeman 2, Schöberl
Asistence: Doubek, Král, Schöberl, Slavík, Smýkal
Nepříliš pohledné utkání se od počátku hrálo prakticky jen na jednu branku. Domácí velmi urputně bránili, proto většinu branek karlovarští do branky doslova dotlačili.