HC Energie Karlovy Vary

Petr Šidlík se vrací zpět do Jihlavy

Obránce Petr Šidlík požádal vedení HC Energie o možnost návratu do svého mateřského klubu HC Dukla Jihlava. Jako důvod uvedl, že se cítí nedostatečně vytížen a že nedostává od trenérů A-týmu dostatek příležitostí v ELH. Vedení klubu hráčově žádosti vyhovělo.

„Mrzí mě to, protože pokud by Petr projevil více trpělivosti, velmi brzy by si určitě místo v základní sestavě A-týmu vybojoval. Hráč měl v letní přípravě zranění – zlomeninu prstu, a část přípravy kvůli tomu musel vynechat. Proto jsme mu dali dostatek času na to, aby byl na extraligu připraven. Zároveň jsme ho uvolňovali na utkání do Dukly Jihlava, kde se po doléčení zranění rozehrával. Bohužel dnešní mladí hráči často projevují nedostatek trpělivosti v boji o místo v základní sestavě a hledají svým způsobem lehčí cestu,“ uvedl sportovní manažer klubu Jaromír Kverka st.

S Duklou Jihlava a s hráčem se vedení HC Energie dohodlo na finanční kompenzaci a hráč byl do Jihlavy k 3. říjnu uvolněn. Sportovní manažer Jaromír Kverka bude hledat adekvátní náhradu. Do utkání v Pardubicích místo Petra Šidlíka nastoupí Jan Tomeček, který byl povolán z farmy v Kadani.