HC Energie Karlovy Vary

Zpověď: David Honzík

Již jako žák oblékal dres karlovarské Energie. Následně jeho hokejové kroky zamířily do Kanady, kde odehrál tři sezony. Byl jedním z hráčů Vlčí Smečky. V loňském ročníku chytal za prvoligovou Jihlavu, ovšem letos jej vidíme především v brance Karlových Varů. Dalším vyzpovídaným se stal David Honzík.

Kdy jste začal hrát hokej a jak jste se k němu dostal?
Začal jsem hrát někdy v šesti letech v Milevsku. Nejprve jsem byl v útoku, kde jsem odehrál jen jeden rok a potom jsem šel do brány, protože jsem neuměl pořádně bruslit. (smích)

Co byste dělal, kdybyste se nestal hokejistou?
Takovou situaci si vůbec nedokážu představit. Jsem rád, že jsem se hokejistou stal. Dělám sport, který mne baví a i živí.

Co vás na hokeji nejvíc baví?
Ta atmosféra. Když přijde na zápas hodně lidí a fandí nám, tak je to super. Ty srandičky v kabině a všechno okolo. To mě na tom baví asi nejvíc.

Kam povedou vaše cesty po skončení profesionální kariéry?
Těžko říct, je mi sotva 23 let. Ale s největší pravděpodobností budu chtít zůstat u hokeje, například jako kouč gólmanů u staršího dorostu nebo juniorky. To by mne určitě bavilo.

S kým si v kabině nejvíc rozumíte? S kým sedíte v šatně?
Řekl bych, že si rozumím se všemi. Hodně kluků znám z juniorky. S nikým v kabině nemám problém. Jeden týden jsem seděl vedle Ondry Kuchaře, ale jinak sedíme se Závim vedle sebe.

Co obvykle děláte ve volném čase?
Rád si zahraji xbox, to je taková má denní náplň (smích). Také si rád zasportuji a zahraji si s klukama fotbal nebo tenis.

Prozraďte jednu svojí dobrou a špatnou vlastnost...
Jsem bezkonfliktní člověk, to si myslím, že je dobrá vlastnost, akorát bych řekl, že jsem někdy až moc hodný. Musím se přiznat, že jsem strašný bordelář a hodně zapomínám (smích).

Jaké je vaše oblíbené jídlo a pití?
K pití mám rád Coca Colu. K jídlu neodmítnu nějaký steak nebo cokoli z kuřecího masa s bramborem nebo rýží.

Máte nějakou hokejovou přezdívku?
Kluci mi říkají buď Dejve a nebo Díro.

Čeho byste chtěl v životě dosáhnout, nejen v oblasti hokeje?
Chtěl bych mít šťastnou rodinu, postavit rodinný dům. Když to řeknu jednoduše, tak bych chtěl dosáhnout toho, abych o sobě mohl říct, že jsem šťastný a spokojený. Rád bych se jednou ohlédl a viděl, co jsem dokázal.

Díky za rozhovor!