HC Energie Karlovy Vary

Mladší dorostenci proti Plzni neuspěli, derby ztratili v závěru

MD: HC Energie - HC Plzeň 1929 2:3p (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
Karlovarští mladší dorostenci v nedělním odpoledním čase nastoupili do zápasu proti Plzni. Největší rival energetiků sice vstoupil do zápasu lépe, domácí však dokázali vývoj duelu otočit a vedení drželi až do 58. minuty. Dvě minuty před koncem totiž srovnal Lang, který v prodloužení zkompletoval hattrick a připsal bonusový bod na konto indiánům.
Extraliga mladšího dorostu, 11. kolo, ne 16.10.2016, KV Arena - tréninková hala
Karlovy Vary
Plzeň
2:3p
0:1, 2:0, 0:1 - 0:1
Branky a nahrávky: 29. Mašek (Jiskra), 32. Rozhon (Křemen) – 13. Lang (Novák), 58. Lang (Mužík), 63. Lang (Princl). Rozhodčí: Hlinka – Kopáč, Tichý. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:3. V oslabení: Bez využití.
Karlovy Vary: Horák – Stejskal, Benda, Braný, Kosina, Kursa, Tureček – Matoušek, Zdeněk, Křemen, Bílek, Mašek, Rozhon, Jiskra, Karbulka, Korčmaroš
Plzeň: Maličkay – Novák, Hamšík, Pánek, Váchal, Šiller, Staněk, Kremláček, F. Kovářík – Slanina, Přikryl, Kvasnička, Balín, Princl, De Sousa, Kolář, Rohla, Malát, Lang, Kuchárik, Mužík

Komentář k utkání

Favoritem vzájemného duelu mezi Energií a indiány byli hosté, kteří zatím na Karlovy Vary v aktuální sezóně vždy vyzráli. Třikrát v přípravě, kdy získali pomyslných osm bodů z devíti možných, v samotné extralize pak doma nezaváhali 7:5. V tabulce Západ pak modrobílým patří druhé místo, jejich soupeř se pohybuje zhruba ve středu startovního peletonu. Sérii vyloučení v úvodní části ve hře ve čtyřech uťali Plzeňáci, které poslal do vedení Martin Lang - 0:1! Před první sirénou mohli indiáni své vedení navýšit v další početní výhodě, skóre se ale již nezměnilo.

Energie šla do oslabení i z kraje prostředního dějství, ale situaci ustála a před polovinou střetnutí sama udeřila, když se mezi střelce zapsal Matěj Mašek - 1:1! Neuběhly ani tři minuty a v Karlových Varech bylo ještě veseleji. Povedený obrat završil Petr Rozhon - 2:1! Modrobílí do konce třetiny ještě nevyužili další přesilovou hru a po menší šarvátce mezi Rozhonem a Přikrylem nakonec měla o všem rozhodnou dvacetiminutovka třetí.

Ta ovšem přinesla další pošťuchovanou, tentokráte si věci vysvětlovali Tureček a Rohla. V polovině poslední části početní výhodu k navýšení náskoku nevyužili domácí a přišel trest. V čase 57:15 totiž napřáhl opět Martin Lang a poslal zápas do prodloužení - 2:2! To všem dlouho netrvalo. Lépe řečeno, něco přes polovinu. Stejný hráč totiž v čase 62:45 završil nejen hattrick, ale i povedený obrat svých barev, který byl korunován ziskem cenných dvou bodů - 2:3! Indiáni byli v zápase aktivnější i co do střelby, poměr byl totiž 24:41.

Ohlasy trenérů

Jiří Kovka (HC Energie Karlovy Vary): "Do utkání jsme vstoupili dobře, hráli jsme aktivně. Ve druhé třetině se na nás usmálo štěstí a dvěma góly se nám podařilo vývoj utkání otočit. Ve třetí třetině se nám bohužel nepodařilo vedení udržet. V prodloužení už byla Plzeň lepší, jejich trojice si vytvořila dvě, tři dobré šance a zaslouženě rozhodla. Hosté jsou na tom v současnosti, co se týče kvality lépe, i tak si ale myslím, že jsme odehráli dobrý zápas."

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): "Do zápasu jsme vstoupili výborně, první třetinu jsme herně i střelecky dominovali, vytvořili si spoustu šancí. Měli jsme samostatné nájezdy, ale prostě a jednoduše - vyhořeli jsme v koncovce. Po dvaceti minutách jsme zkrátka měli vést 5:0. Bohužel po přestávce jsme opět ztratili pokoru k soupeři, začali podceňovat situace a ztratili tempo. Domácí dali dva šťastné góly, které si ale svou bojovností a přístupem zasloužili a my jsme se dostali do situace, ze které jsme se přes naši nafoukanost prostě nedostali. Pak jsme sice vyrovnali a v prodloužení vyhráli, ale z přístupu a výkonu od druhé třetiny jsem opět zklamán."