HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští junioři nezvládli utkání proti chemikům

JUN: HC Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 3:5 (1:0, 1:3, 1:2)
V rámci 15. kola DHL Extraligy juniorů na karlovarský led zamířil tým Litvínova. Energetici vstoupili do zápasu aktivněji a první třetinu měli pod kontrolou, avšak průběh následujících třetin již ovládli hosté, kteří tak potřetí v sezóně dokázali naše juniory porazit.
DHL extraliga juniorů, 15. kolo, čt 20.10.2016, KV Aréna
Karlovy Vary
Litvínov
3:5
1:0, 1:3, 1:2
Branky a nahrávky: 13. Pajk (Davídek, Šála), 25. Šála (Davídek, Janata), 58. Procházka (Davídek, Vápeník) – 21. Fencl (Dufek), 32. Dufek (Chmelař, Březák), 35. Bárdoš (Dufek, Franc), 49. Dufek (Drašar), 60. Bečvář (Bárdoš). Rozhodčí: Kostourek – Gerát, Fiala. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Střely na branku: 26:44. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5.
Karlovy Vary: Kuchař – Pajk, T. Brabec, Vodička "A", V. Brabec, Beer, Vápeník, Pátek – Davídek, Janata "C", Šála, Čejka, Procházka "A", Hauzr, Hendrych, Kovář, Kurfürst, Horký, Pastyřík
Litvínov: Chour – Březák "C", Brejžek, Macháč, Franc "A", D. Havlík, Kučera, Dvořák – Drašar, Horák, Dufek, Fencl, Jícha, Bečvář, Schmidmayer, Bárdoš, Chmelař "A", Pecka

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili domácí Karlovarští velmi aktivně a ihned po úvodním buly se vydali do útočného pásma. Energetici hosty ke střele téměř vůbec nepouštěli, za to brankáře Choura trápili dost. Ve čtvrté minutě měl obrovskou příležitost vstřelit gól Jícha, který se dostal do samostatného úniku, ale trefil pouze beton brankáře Kuchaře. Vlčí smečka měla také jako první k dispozici přesilovou hru, avšak nedokázali udržet kotouč na holích. Prvního gólu utkání se diváci dočkali ve třinácté minutě, kdy se střelou od modré čáry prosadil Ondřej Pajk, a poslal tak svůj tým do vedení. V závěrečných minutách první dvacetiminutovky začali být na kotouči viditelní i hosté Litvínova. Na domácího brankáře vyslali chemici nemalé množství střel, žádná však za jeho záda neprošla, a i přes start hry v oslabení v poslední minutě si energetici své jednogólové vedení udrželi.

Druhou periodu načali hosté zbývajícím časem přesilové hry. Po zmatku před brankou domácích se Litvínovští přeci jen prosadili. O vyrovnání se zasloužil Tomáš Fencl, jenž se kotouče ujal v předbrankovém prostoru a svou přesnou střelou poslal kotouč do karlovarské branky. Ve 25. minutě se po skrumáži před bránou Choura ke střele dostal Dominik Šála, jemuž se tak podařilo převzít vedení svého týmu zpět. Karlovarští však postupně ztráceli tempo a na kotouči byli výraznější hosté. Těm se podařilo opět využít přesilové hry a znovu srovnat stav utkání. Přesně pod beton Kuchaře namířil kotouč Jan Dufek. Litvínov napadal domácí ze všech stran a padla další branka. Po chybě energetiků se ve 35. minutě k úspěšnému zakončení dostal Jan Bárdoš. Závěr druhé třetiny již hosté pouze kontrolovali.

Hned druhá minuta závěrečného dějství přinesla chemikům další přesilovou hru. I přes velký nátlak hostů domácí přečkali hru v oslabení bez újmy. Litvínovští karlovarskou obranu a především brankáře zaměstnávali i nadále. Karlovarští se ke kotouči dostávali jen zřídka. Ve 49. minutě dokázali chemici vsítit další gól. Jeho autorem se ráznou střelou po buly stal kanonýr Jan Dufek. Energetici se do útočného pásma dostali až během přesilové hry, avšak udržet se jim ho nedařilo. V 55. minutě došlo opět k vyloučení hostů. Karlovarští si v této přesilové hře již vedli o něco lépe, ale prosadit se dokázali až pár vteřin po jejím skončení. Přesnou střelou do litvínovské branky hru zdramatizoval Lukáš Procházka. V posledních minutách zkoušeli Karlovarští hru v šesti, avšak ta se jim stala osudnou. Bez větších problémů prázdnou branku z mezikruží trefil Jan Bečvář, a tak pouze potvrdil formu svého týmu.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Nás dnešní prohra mrzí, protože jsme měli na to, abychom dnes soupeře o nějaký bod připravili. Bohužel jsme ve druhé třetině úplně vypadli ze hry. Tam Litvínov zlomil zápas na svojí stranu. Myslím si, že se to lámalo v první třetině, kde jsme měli dát více než jednu branku. Měli jsme tam více šancí a lepší pohyb než soupeř, ale bohužel jsme z toho vytěžili pouze jeden gól. Tento náskok nám nestačil. Soupeř byl už poté lepší v pohybu i v osobních soubojích, na tom v podstatě vyhrál.

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): První třetinu jsme měli šílenou, bez pohybu. Po první třetině jsme si k tomu něco řekli, a kluci se tak zvedli. Hlavně, co se pohybu týče. Plnili to, co měli, hlídali si místa, které měli, a z toho nám vznikaly šance. Neproměnili jsme je, ale z hlediska pohybu, ten jsme měli lepší než domácí. Byli jsme faulování, získali z toho přesilové hry, které jsme využili a rozhodli zápas.

Fotogalerie