HC Energie Karlovy Vary

Ze severu s prázdnou. Energetici na Liberec nestačili

Karlovarští hokejisté v neděli odpoledne zavítali na led Liberce. Proti úřadujícímu mistrovi dlouho prohrávali o jedinou branku, po Lakatošově gólu nakonec podlehli Severočechům 0:2. Další utkání čeká energetiky v pátek, od 18 hodin přivítají na svém ledě hradecký Mountfield.
Tipsport extraliga, 15. kolo, ne 23.10.2016
Liberec
Karlovy Vary
2:0
1:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 8. L. Krenželok (P. Jelínek), 48. Lakatoš. Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 5149. Střely na branku: 29:10. Průběh utkání: .
Liberec: Lašák – R. Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek, Pyrochta – Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, Bulíř, Radivojevič (C) – Svačina, Bližňák, Bartovič – J. Stránský, Vantuch, J. Vlach.
Karlovy Vary: Závorka – Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, Tomáš Dvořák – V. Tomeček, Skuhravý (C), T. Rachůnek – Mikulík, Tuominen, Mullane – Gorčík, Stloukal, Kindl – Flek, Gríger, Harkabus.

Komentář k utkání

Úvodní minuty patřily jednoznačně domácímu celku, v největší šanci se ocitl Šimek po zadovce Bulíře, Závorka byl připraven. V následné přesilovce po vyloučení Dujsíka se ocitl po další Šimkově dělovce Svačina, jenže svoji dorážku mezi tři tyče nenasměroval. Tygry příliš nevyužité šance mrzet nemusely. V té samé početní výhodě totiž kotouč po ose Radivojevič - Jelínek - Lukáš Krenželok doputoval laserovou ranou z mezikruží přesně do šibenice branky gólmana Energetiků.

Aktivní Šimek se do konce úvodního dějství ještě jednou blýskl, vyslal nepříjemnou ránu, do které vložil hůl Jelínek. Závorka měl plné ruce práce, nicméně v kritickém momentu udržel soustředění a i naděje svého mužstva. Šelmy pokračovaly v aktivitě i po přestávce. Po pěkné kombinaci pálil z mezikruží Bulíř, Závorka kotouč dokázal vyrazit. Stejná situace byla k vidění i po Bartovičově pěkném pasu na Svačinu. Ten z velké blízkosti karlovarského brankáře nepřekonal.

Ve 33. minutě okořenil průběh zápasu Stránský s Harantem. Ti se totiž účastnili vzájemné potyčky. Po vyloučení obou zmiňovaných mohl přidat druhou branku Severočechů Krenželok s Jelínkem, druhý jmenovaný ale při přečíslení 2 na 1 nemířil přesně. Po sérii trestů, těsně před vypršením druhého dějství pálil Šimek, kotouč se odrazil po zákroku Závorky do brusle jednoho z hostujících hráčů a jen o několik centimetrů minul zařízení.

Do třetí periody nastoupili Energetici nabuzeni, avšak srazilo je vyloučení. Dvořák podrazil Šimka a Tygři trestali. Po Bližňákově bekhendu dorazil kotouč neobvyklým způsobem Dominik Lakatoš. Tygrům však klid na hokejky gól nedodal. Stloukal se dokázal na pravé straně uvolnit a ujížděl vstříc Lašákovi. Ten si jeho kličku do slabší stranu hole pohlídal a vysloužil si ovace publika. Výrazně se tak přiblížil ke třetímu čistému kontu v řadě!

Následně Radivojevič nalezl přes celou šíři útočného pásma Ordoše, který mohl zakončovat do prázdné branky. Kotouč mu však těsně před holí skočil a mladý útočník nedokázal vystřelit včas. Vadit mu to však nemuselo, Bílí Tygři udrželi vedení 2:0 a mohli se radovat ze zisku tří bodů.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán: Zápas pro nás nebyl jednoduchý, věděli jsme, že Karlovy Vary odehrály poslední utkání velmi kvalitně. Chtěli jsme je nepouštět do brejkových situací, což se nám dařilo jen částečně, protože během druhé poloviny první třetiny zaútočila Energie několikrát ve 2 proti 1. Poté následoval únik ve třetí třetině. V kritických chvílích nás podržel Ján Lašák. Byli jsme silní na kotouči, myslím si, že jsme byli celých šedesát minut lepší, nicméně převahu jsme nedokázali přetavit v branky. Do posledních chvil jsme se strachovali o výsledek, Karlovy Vary mohly z brejku snížit, což se nepodařilo díky výbornému Jánu Lašákovi. Mikuláš Antonik Karlovy Vary kva Bojovali jsme, makali jsme. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Duel rozhodly přesilové hry, Tygři nám oba góly vstřelili při početní výhodě. Poté jsme v poslední periody měli šanci, mohli jsme snížit, ale celkově příležitostí jsme příliš na vstřelení branek neměli. Museli bychom mít velkou produktivitu, což se nestalo. Soupeř zaslouženě vyhrál a mohu mu pouze pogratulovat.

Mikuláš Antonik: "Bojovali jsme, makali jsme. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Duel rozhodly přesilové hry, Tygři nám oba góly vstřelili při početní výhodě. Poté jsme v poslední periody měli šanci, mohli jsme snížit, ale celkově příležitostí jsme příliš na vstřelení branek neměli. Museli bychom mít velkou produktivitu, což se nestalo. Soupeř zaslouženě vyhrál a mohu mu pouze pogratulovat."

Související články

Preview k zápasu | so 22.10.2016

Energii prověří "Mlejnkův" Liberec