HC Energie Karlovy Vary

Jinde než v nás chybu hledat nemůžeme, uznává Mikulík

V pátečním zápase se Energie nezmohla na jediný gól a tak si tři body připsal soupeř z Hradce. Ovšem Karlovy Vary do třícáté sedmé minuty držely nerozhodný stav. „V pátek dominovali gólmani. Závi chytá výborně už několik zápasů po sobě a je řada jen a jen na nás, abychom mu pomohli nějakým gólem,“ uznává zkušený útočník Milan Mikulík.

Milane, v domácích zápasech se vám daří o něco lépe než na hostujících stadionech, přesto jste v pátek nedokázali získat jediný bod. Čím to podle vás bylo?
Dopředu jsme věděli, že se bude jednat o těžké utkání. Chtěli jsme mít dobrý vstup do zápasu, což se nám bohužel nepodařilo. Zhruba od desáté minuty jsme si dokázali vytvořit nějaké šance ke vstřelení gólu, jenomže tyto šance se nám nedařilo proměnit. Dalším problémem v pátečním utkání byly přesilové hry, které nám absolutně nešly. Hradec byl v tomto ohledu trpělivý a v početní výhodně dokázal otevřít skóre zápasu.

Stav byl dlouho nerozhodný, v čem vidíte hlavní příčinu vyrovnanosti zápasu?
Dominovali gólmani. Závi chytá výborně už několik zápasů po sobě. Nyní je řada jen a jen na nás, abychom mu pomohli nějakým gólem. Celý zápas nemůže ležet pouze na Tomášovi. Naším úkolem jsou vítězství.

Inkasovali jste pár minut před koncem druhé části, to není nikdy příjemné, že?
Ano, góly do šatny nemá nikdo rád. Přesto jsme si dokázali vytvořit několik šancí i ve třetí třetině. Jejich brankář nám vše vychytal a celkově chytal výborně, neměli jsme dobrou koncovku. Když nedáte ani jeden gól, nemůžete zvítězit.

Jak jste říkal v přesilových hrách se vám nedařilo, kde lze najít chybu?
Chyba byla v nás, jinde ji ani hledat nemůžeme. Po zavezení kotouče do pásma se nám musí podařit dvě přihrávky, abychom se uvolnili od sevření hostujících beků a našli si prostor ke střele, což se v pátek nestalo. Následně je velmi těžké s tím něco udělat, soupeř k nám začal rychle přejíždět a už jsme si je nedokázali dostat pod tlak.

Uvědomovali jste si po druhé brance, že zůstanete bez bodu?
Ne, nikdo si takovou věc ani nechtěl připustit. Zápas není nikdy ztracen, dokud nezazní závěrečná siréna. I přesto, že se prohrává, jakmile vstřelíte jednu branku, tak už není problém vstřelit další během jedné minuty. Snažili jsme se důsledně tlačit do útočného pásma, odvolali jsme gólmana, abychom zvýšili šanci na skórování. Chtěli jsme se trochu nadechnout, ale Hradec power-play sehrál velmi zkušeně a výsledek si již pohlídal.

Karlovým Varům se dlouhodobě nedaří proti Mountfieldu, v čem to podle vás vězí?
Hradec má velmi dobře propracovanou obranu. My jsme měli šance, které mohly skončit gólem, dokonce dvakrát jsme minuli zcela odkrytou branku, ale nepodařilo se nám dostat puk za čáru. Takové věci jsou v zápasech rozhodující. Hradec byl v těchto ohledech lepší, a tak si odvezl tři body.

V dalším domácím duelu vyzvete k odvetě Třinec, který vás porazil 7:0, co bude nutné pro vítězství?
Hlavně musíme začít dávat góly a více se tlačit do brány. Každá střela je v našem případě důležitá, protože se štěstím se může do branky něco odrazit. Nemůžeme se dívat na to, zda-li hrajeme s Třincem, Olomoucí nebo kýmkoli jiným. Body jsou dané pořád stejně. Ukázali jsme, že i se silným týmem jako je Liberec dokážeme držet krok. Sice se Tygři dostávali do šancí, ale pořád jsme měli jen jednogólové manko. I od takových soupeřů si můžeme odvézt body.

Díky za rozhovor!

Související články

Ohlasy k zápasu | po 24.10.2016

Skuhravý: V Liberci nám nevyšlo vůbec nic