HC Energie Karlovy Vary

Po napínavém utkání s Piráty zůstává dorost bez bodu

SDO: HC Energie Karlovy Vary - HC Piráti Chomutov 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
K sehrání 13. kola NOEN Extraligy staršího dorostu na karlovarský led zamířili Piráti Chomutova. První třetinu měli hosté pod kontrolou, avšak do druhé naskočli domácí plní sil a stav utkání strhli na svou stranu. V závěrečném dějství, které bylo velmi vyrovnané se Chomutovští dvakrát prosadili a své jednobrankové vedení udrželi až do konce.
Extraliga staršího dorostu, 13. kolo, út 8.11.2016, KV Aréna
Karlovy Vary
Chomutov
2:3
0:1, 2:0, 0:2
Branky a nahrávky: 29. Hotěk, 38. Slabý (Hotěk) – 4. Štochl (Ouřada, Černý), 51. Štochl (Veselý), 58. Chlán (Navrátil, Seemann). Rozhodčí: Hucl – Belko, Rubáš. Vyloučení: 5:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 71. Střely na branku: 27:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3
Karlovy Vary: Beran – Bernáth, Zavřel, Štaif, Přibyl, Brabec, Kala, Klejna – Holub, Habr, Bečka, Slabý, Prošek, Šik, Tlačil, Halberštát, Hotěk, Petrov
Chomutov: Běhula – Seemann, Jungvirt, Procházka, Kleiner, Jarý, Viktorin – Veselý, Černý, Bajer, Chlán, Hradecký, Jaroš, Navrátil, Mežnar, Prokop, Brandner, Ouřada

Komentář k utkání

Do utkání naskočily oba týmy plní sil, avšak navrch měli v první třetině chomutovští Piráti. V úvodních minutách, kdy se Karlovarští ocitli v oslabení se hosté usadili v obranném pásmu domácích, kde se nakonec i prosadili. Svou přesnou střelou otevřel ve čtvrté minutě konto utkání po kombinaci Ouřady s Černým Jakub Štochl. Energetikům se nedařilo udžet útočné pásmo, ke střelám se dostávali spíše po individuálních akcích. V 15. minutě došlo k vyloučení na straně chomutovských dorostenců. Domácím se však využít přesilové hry nepodařilo. Závěr první dvacetiminutovky měli pod kontrolou opět hosté, kteří si zahráli druhou přesilovou hru, při níž v posledních vteřinách před karlovarským gólmanem Beranem vznikla obrovská skrumáž, kotouč se za něj nakonec ale nedostal.

Druhé dějství přineslo v utkání zvrat. Karlovarští energetici vlítli na chomutovské hosty velmi zhurta. Hned po buly se vydali do útočného pásma, kde kombinovali. Hosté si je však pečlivě pohlídali, a tak se diváci vyrovnání nakonec nedočkali. Piráti začali často faulovat, což se jim stalo osudným. Ve 29. minutě se při hře pět na čtyři ke kotouči dostal Michal Hotěk, jenž ráznou střelou z pravého kruhu zasáhl svatyni chomutovského brankáře Běhuly, a vyrovnal tak stav utkání. Po většinu času druhé třetiny hráli Piráti v oslabení. Ve 38. minutě jejich faul domácí opět potrestali gólem. Martin Slabý získal kotouč v mezikruží, objel s ním celé brankoviště a zakončil u pravé tyče, na což Běhula nestačil včasně zareagovat. Po několika přesilových hrách se tedy energetikům podařilo převzít vedení.

Závěrečná třetina se již zdála být vyrovnaná. Hra se neustále přelévala z pásma do pásma a padlo také opět nemalé množství trestů. Hned po prvních třech minutách třetí třetiny došlo k vyloučení na straně domácích. Této přesilové hry se hostů využít nepodařilo. O šest minut později se vylučovalo na obou stranách. Chomutovští Piráti si vedli lépe, ale karlovarská obrana a brankář si je nakonec dokázali ohlídat. Hosté vyslali na Berana několik střel, ale prosadit se jim podařilo až v 51. minutě. O vyrovnání se během hry v oslabení po pěkné kombinaci v útočném pásmu postaral kanonýr Jakub Štochl. Energetici měli k dispozici další přesilovou hru, jenže vzít si své vedení zpět nedokázali. V 58. minutě opět v oslabení vstřelil rozhodující branku Petr Chlán, a postaral se tím o tři body pro svůj tým.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): V první řadě bych chtěl poblahopřát soupeři k zaslouženému vítězství, protože pro vítězství pracoval, což my nedělali. Dnešní porážku beru na sebe, jelikož jsem tam za stavu 2:1 poslal hráče, kterým jsem důvěřoval a nemělo to tak být, měl jsem to přečíst a udělat jinak.

Miroslav Buchal (HC Piráti Chomutov): Já si myslím, že to bylo výborné utkání. První třetinu hráli domácí trochu zakřiknutě a my jsme jim byli rovnocenným soupeřem. Druhou třetinu, musím říci, na nás domácí vlétli neskutečným stylem, z čehož vyplynuly naše fauly a také následně z toho pramenily jejich góly. Třetí třetina byla již vyrovnaná, nám se podařilo s větším štěstím dát třetí branku, a tak si vezeme domů celé tři body.