HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci podruhé v sezoně přehráli Slavii

SD: HC Energie - HC Slavia Praha 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
Karlovarští starší dorostenci se ve třetím zápase po sobě představili na domácím ledě. Utkání se od začátku jednoznačně vyvíjelo v prospěch domácích energetiků, kteří se dokázali vteřinu před koncem první třetiny dostat do vedení. Skóre následně zvyšovali až na pět branek. Dva góly dokázal také vstřelit Jan Bečka (na snímku). Hostům se povedlo vstřelit jen čestnou branku.
Extraliga staršího dorostu, 21. kolo, pá 11.11.2016, KV Arena
Karlovy Vary
Slavia
5:1
1:0, 1:0, 3:1
Branky a nahrávky: 20. Šik (Přibyl, Holub), 23. Hotěk (Holub, Šik), 41. Bečka (Slabý, Bernáth), 51. Bečka (Hotěk), 58. Tlačil (Zavřel, Štaif) – 48. Martínek (Stark, Furch). Rozhodčí: Hlinka – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 2:7. Využití: 2:0. V oslabení: Bez využití. Diváci: 125. Střely na branku: 39:23.
Karlovy Vary: Beran – Bernáth, Zavřel, Štaif, Přibyl, Kala, Klejna – Holub, Habr, Bečka, Slabý, Prošek, Šik, Tlačil, Halberštát, Hotěk, Petrov, Jílek
Slavia: Vecka – Melovič, Erben, Vobořil, Zderadička, Macek, Holý, Stark – Brož, Grim, Hradil, Vaniš, Šilhan, Marek, Klapka, Martínek, Furch

Komentář k utkání

Utkání lépe začali domácí hokejisté, kteří se od první minuty tlačili do brány. I přes mnoho střel v prvních pěti minutách energetici neproměnili ani jednu. Dvě největší šance měli při přesilových hrách. Nejdříve František Klejna předvedl svojí obratnost před bránou, když k překonání třech tyčí Vecky chybělo jen velmi málo. Energetici dokonce na začátku 13. minuty gól vstřelili, ale pro hru vysokou holí nemohla být branka uznána a utkání pokračovalo bez změny skóre. Vstřelit branku se Karlovým Varům podařilo v úplném závěru první periody. Na časomíře svítila jedna vteřina do konce, když Otakar Šik s dávkou štěstí nasměroval střelu Tomáše Přibyla za záda Daniela Vecky. Hosté se v první části snažili prosadit před bránou Berana, na kterého však nedokázali vyzrát a neskórovali ani jednou.

Druhá třetina začala od prvních minut vycházet karlovarskému celku, který po necelých třech minutách dokázal skórovat podruhé. U mantinelu se do puku opřel David Holub, který po překonání středního pásma nahrál Michalu Hoťkovi přesně na hůl. Pro druhého jmenovaného to nebyla žádná větší práce, protože úplně osamocen před bránou dokázal puk přesně nasměrovat do odkryté části brány. Druhá perioda se hostům opět nepovedla a také vinou třech oslabení si sešívaní nedokázali vytvořit ustálený tlak na bránu ani gólové šance. Jediná velká příležitost Slavie přišla až v závěru třetiny, když hosté velmi tlačili na bránu Karlových Varů. Na gól však tlak nestačil.

Neuběhla ani jedna minuta závěrečné části a domácí se znovu radovali z gólu. Jan Bečka dokázal z bezprostřední blízkosti překonat brankáře Vecku žabičkou a zvýšit skóre na 3:0. Obměněný styl hry sešívaných dokázal po pěti minutách přinést ovoce, když se trefil Viktor Martínek a dal šanci hostům na dramatizaci zápasu. Slavia začala nechávat více prostoru ve vlastní obraně, čehož využil opět Jan Bečka, který vystřelil přesně k levé tyči svatyně hostů, a vrátil tak třígólový náskok domácím. Hosté měli několik příležitostí v druhé půlce třetí třetiny vrátit se do hry, avšak mnoho faulů bralo Slavii příliš sil, které chyběly v koncovce před bránou. Jako poslední měnil skóre Jan Tlačil, který v 58. minutě poslal puk do Veckovy svatyně.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): V první řadě chci tým pochválit za dnešní zápas celkově. My jsme si před utkáním řekli, co chceme hrát jinak než dosud a to se nám také podařilo. Bylo tam několik situací, které nebyly úplně ideální, ale po kvalitně odehraných šedesáti minutách zápasu jsme zaslouženě vyhráli.