HC Energie Karlovy Vary

David Honzík? Chytal parádně, hodnotí Mikulík

Druhá výhra krátce po sobě, to energetici ještě v letošní sezoně nezažili. Zápas plný jubileí - první gól Tomáše Dvořáka, zároveň první venkovní výhra v letošní sezoně. Dvěma asistencemi se na tomto výsledku podílel i Milan Mikulík, který se po zápase svěřil se spoustou věcí, a že to nebyl obyčejný zápas. "Já jsem se sem těšil, tady jsem zažil parádní roky, takže já jsem si to užíval. Děkuji i fanouškům, že se ozvali na konci zápasu," zavzpomínal karlovarský útočník na své roky v Mladé Boleslavi.

Milane, jaké jsou pocity po výhře nad Boleslaví?
Jsme rádi, že jsme vyhráli druhý zápas po sobě, fantasticky nám zachytal gólman, padaly nám branky, což nám chybělo minulé zápasy. Jsme rádi, že jsme navázali na domácí zápas, kde jsme dali pět gólů, nyní jsme ještě zlepšili obranu a pomohli jsme gólmanovi.

Góly padly z brejkových situací. Je to něco, co speciálně trénujete, nebo to vyplynulo soupeřem?
My jsme se na ně určitě připravovali, takže jsme věděli, jaký styl hrají a v čem bychom je mohli překvapit. Povedlo se nám to, nějaké brejkové situace tam byly a jsme rádi za to, že to tam padlo.

Co říct k Davidu Honzíkovi? 55 zásahů, téměř čisté konto…
Chytal parádně. Na týmu bylo cítit, že mu chceme pomoct, protože nastoupil po dlouhé době v Brně a tam jsme dostali osmičku, vůbec jsme mu nepomohli, nechali jsme ho v tom vykoupat. Tentokrát jsme si řekli, že mu pomůžeme za každou cenu, takže jsme za tím šli. Ale ty zákroky, které vychytal, parádní zápas.

Byl pro vás zápas proti Boleslavi nějakým způsobem pikantní?
Tak pikantní… Já jsem se sem těšil, tady jsem zažil parádní roky, takže já jsem si to užíval. Děkuji i fanouškům, že se ozvali na konci zápasu. Určitě jsem rád, že jsme tady vyhráli, vozit odsud body určitě není na pořádku dne, takže super.

Šlo o první výhru na ledě soupeře v letošní sezoně…
My jsme rádi za to, že jsme navázali na domácí vítězství, že jsme to potvrdili i venku. Teď nás čeká venku Litvínov, což je také těžký soupeř, takže vítězství z venku je určitě super.

Který gól podle vás rozhodl o tom, že jste po zápase mohli slavit první tři body z venku?
Myslím si, že ten první gól, že jsme v zápase vedli, to se nám často nestává. Také ale i ten poslední, taková ta pojistka, když se soupeř přiblížil, ale my jsme poté zase odskočili. Asi tyto dva góly byly nejdůležitější.

Byla pro vás klíčová i hra v přesilovkách a hra ve čtyřech?
Měli jsme tam docela dost prostoru na nějaké vymýšlení, přihrávky, zakončení. Myslím, že jsme to využili poměrně dobře. Samozřejmě jsme rádi za to, že tam ty góly z toho padly.

Myslíte, že tudy povede cesta, abychom mohli stoupat tabulkou vzhůru?
My jsme si to tady všichni přáli. Je tady mladý mančaft, všichni si za tím jdou a nikdo nevěší hlavu. Každý kouká před sebe, což si myslím, že je veliké plus. Všichni v to doufáme a budeme pro to dělat maximum.

Související články