HC Energie Karlovy Vary

Junioři odjíždějí z Jihlavy bez bodu

JUN: HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Vlčí smečku po utkání proti brněnské Kometě čekala jihlavská Dukla. Ačkoliv se Karlovarští v tomto utkání prosadili jako první, poslední to dokázala Jihlava. Jednobrankové vedení, které si domácí nahnali v závěrečném dějství, se energetikům již dohnat nepodařilo, a tak se domů vracejí bez bodu.
DHL extraliga juniorů, 30. kolo, út 22.11.2016, Horácký zimní stadion
Jihlava
Karlovy Vary
3:2
1:1, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 14. Mejzlík (Pospíchal, Heinrich), 24. Pražák (Kraučuk, Srnský), 48. Ondráček (Hrabaň, Pražák) – 10. Hotěk (Janata), 39. Vodička (Prošek). Rozhodčí: Skopal – Rampír, Polák. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 37:22. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Jihlava: Brož – Váňa, Pospíchal, Hrabaň, Pražák, Kadlec, Mareš, Krtek – Rezek, Heinrich, Mejzlík – Maštera, Ondráček, Geier – Kraučuk, Adam, Srnský – Hendrych, Berka.
Karlovy Vary: Kuchař – Brabec, Pajk, Vodička, Bernáth, Beer, Vápeník, Salnikov – Prošek, Janata, Hotěk – Hauzr, Procházka, Davídek – Kurfürst, Šála, Svoboda – Horký, Pastyřík.

Komentář k utkání

Již po minutě hry hráli jihlavští hokejisté přesilovku, ale šanci si vytvořili až při hře pět na pět. Heinrich poslal z pravé strany puk do ohně, k němu se dostal Mejzlík a po odrazech dopadla černá pryž na horní síť branky. Energie odpověděla slibnou šancí Davídka, kterého zblízka vychytal Brož. První přesilová hra hostí přinesla úvodní gól. Varští přes minutu svírali domácí kvartet před brankou, Janata přihrál mezi kruhy Michalu Hoťkovi a ten zamířil přesně pod horní tyč. Od druhého gólu uchránil domácí znovu muž v masce, jenž nadvakrát zneškodnil před brankou Kurfürstovu dorážku Beerovy střely. Jihlava se radovala z vyrovnání také v přesilovce. Heinrich rychle zavezl kotouč přes modrou a přenechal jej Pospíchalovi. Produktivní domácí bek přihrál na levý kruh Tomáši Mejzlíkovi, jenž mířil po ledě z první kolem levého betonu Kuchaře. V závěru třetiny mohla Dukla při vlastním oslabení otočit stav, nicméně Mejzlík se po samostatném uniku neprosadil a v dorážce nebyl úspěšný ani Pospíchal.

Druhou třetinu začali domácí aktivně. Ondráček na levém kruhu udělal kličku a střelou kousek nad ledem zaměstnal Kuchařův levý beton. Nedlouho poté se již Jihlava prosadila. Adamovu střelu z pravé stran ještě gólman Energie vytěsnil. K puku se opět dostala Dukla, Srnský jej vybojoval, Kraučuk našel Vojtěcha Pražáka a obránce domácích se střelou ze středu pásma radoval. Vzápětí Heinrich vybídl mezi kruhy ke střele Rezka, jehož dělovku vytěsnil Kuchař ramenem. Energii se nedařilo dostávat se před Brože a když už, tak si domácí muž v masce poradil se dvěma závary u své levé tyče. Naopak červenožlutí toužili odskočit soupeři. Heinrich se z pravé strany přiblížil k brance a těsně minul šibenici. Mareš po Pospíchalově udržení puku vypálil od modré, Mejzlík se dorážkou neprosadil a Pospíchal se v brankovišti k puku nedostal. Gól tak přišel trošku nečekaně na druhé straně. Prošel přihrál na modrou pro Petra Vodičku, který se opřel do střely a Brož přes clonění několika hráčů nemohl zasáhnout - 2:2.

Zkraje třetí části podnikl Salnikov průnik po levé straně kluziště a jeho táhlou střelu na vzdálenější tyč nad ledem dokázal Brož vyrazit. Hned poté Kuchař zastavil průnik obránce Pražáka, který si najel před branku, ovšem puk nad gólmanův levý beton nezvedl. Jihlavští měli k dispozici minutovou přesilovku pět na tři, kterou sice nevyužili, ale v pokračující klasické se již radovali. Po střele Hrabaně ještě Kuchař vyrazil puk, na dorážku volného Jiřího Ondráčka u pravé tyče už byl krátký - 3:2. Energii se navíc nevydařila ani přesilovka, až na ránu Vodičky od modré neohrozila branku soupeře. Dukla bez potíží bránila jednogólový náskok, který mohla i navýšit. Srnského nahození z nulového úhlu totiž skákalo na brankovišti, ovšem Adam nedorazil puk za čáru. Když minutu před koncem obral Mejzlík s Rezkem kotouč rozehrávajícímu hráči hostí, musel gólman Energie zasahovat proti střele Heinricha. Hra hostí bez gólmana žádnou šanci Karlovarských nepřinesla a Jihlava tak vyhrála svůj třetí zápas ze čtyř během pěti dnů.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Kluky jsem pochválil, protože se po prohře proti Plzni vrátili zpět na vítěznou notu a pracovali velice dobře. Vyhráli jsme zaslouženě, ve druhé a třetí třetině jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili. Energie dala na druhé třetině šťastný gól, naopak my jsme měli spoustu dalších šancí na góly, které jsme bohužel nevyužili. Ale po dvě třetiny jsme určitě vypadali o hodně lépe.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Domácí mužstvo vyhrálo zaslouženě, protože bylo silnější ať už na kotouči, tak v osobních soubojích. Vytvořili jsme si hrozně málo brankových příležitostí, měli jsme hrozně málo střel a neudrželi jsme se na puku. Nehráli jsme to, co jsme chtěli, a v naší organizaci hry byl hrozný zmatek. Nedokázali jsme navázat na výsledek a výkon z předešlého dne v Brně. Hráči pracovali a snažili se, ale domácí byli lepší.