HC Energie Karlovy Vary

První třetina byla přímo hororová, říká Tomáš Dujsík

Talentovaný bek Tomáš Dujsík si v nedělním zápase se Spartou připsal na své konto dva kanadské body. Výkon nadějného obránce však na vítězství nestačil, z utkání s jedním z favoritů soutěže braly Karlovy Vary jeden bod za prohru po nájezdech.

Tomáši, začátek zápasu nebyl z vaší strany vůbec dobrý, čím to podle vás bylo?
Naše první perioda byla přímo hororová. Hráli jsme ustrašeně a nepodali jsme kvalitní výkon. Myslím si, že jsme ze Sparty měli příliš velký respekt.

Podařilo se vám proměnit jednu přesilovou hru, ale jinak jste se nedokázali ani udržet v útočném pásmu...
S neúspěšností v přesilových hrách se potýkáme již několik utkání. Jednoduše řečeno, nejdou nám. Věnujeme jim hodně pozornosti při trénincích, snažíme se je natrénovat a pracujeme na jejich zlepšení. Bohužel, realizace v zápasech vypadá úplně jinak. Doufám, že v následujících duelech se nám podaří tuto neschopnost zlomit.

Zdálo se, že první vstřelená branka, o kterou se postaral Sebastian Gorčík, vás velmi nabudila...
Nabudila nás neskutečně. Opadl z nás respekt, který jsme ze Sparty měli. Obecně jsme do druhé periody nastoupili s větším nasazením než do té první.

Před třetí třetinou byl úkol jasný, vstřelit gól a žádný nedostat. Jak jste s tím poprali?
Branku jsme bohužel inkasovali (úsměv). Na druhou stranu jsme přežili jiné těžké chvíle. Například když měla Sparta výhodu trestného střílení. Jsme rádi za každý bod, ale přesto nás mrzí, že jsme nedokázali ze zápasu vzejít vítězně.

Co byste měli změnit do následujících zápasů?
Stoprocentně musíme zlepšit první třetiny. Podali jsme strašidelný výkon, což se nesmí stávat. S každým soupeřem musíme hrát stejně. Nemůžeme brát ohledy na to, jestli hrajeme proti Spartě nebo někomu jinému. V první části jsme nechali hosty trochu rozehrát, to byl kámen úrazu.

David Honzík vás velmi podržel, hlavně při trestném střílení...
David poslední zápasy chytá výborně. Předvádí fantastické výkony. Drží nás v kláních nad vodou, a to nás žene kupředu. Body, které se nám podařilo v předchozích zápasech uhrát jsou zásluhou celé týmu, ale velké poděkovaní a velká část patří právě Davidu Honzíkovi. Ohromně nás drží vzadu a je tím pro nás ohromnou podporou.

Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | so 26.11.2016

Do KV Areny přijíždí pražská Sparta